У 2023 році міністр оборони України, Рустем Умєров, зафіксував доходи на рівні понад 5,5 млн гривень, і значна частина цього сумарного доходу надійшла від реалізації цінних паперів і корпоративних прав.

Цю інформацію оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції у декларації про майно та доходи.

Під час своєї служби в Фонді держмайна, Рустем Умєров отримав зарплату у розмірі 131 526 гривень, а з вересня 2023 року, коли він очолив Міністерство оборони, його дохід значно зріс і склав майже пів мільйона гривень — 442 347 гривень.

У минулому році міністр також здобув 5 мільйонів гривень доходу від відчуження цінних паперів і корпоративних прав ТОВ «Компанія Блек Сі», фірми, 100% корпоративних прав якої належать Рустему Умєрову.

На банківських рахунках міністр оборони має $1,8 тисячі та 3,7 мільйона гривень, готівкою — $9,1 тисячі та 180,5 тисячі грн. Також він задекларував $18,2 тисячі неакцептованих вимог кредитора.

Ще понад 9,1 мільйона гривень він задекларував як “суму дисконту від конвертації договору SAFE в акції компанії Petcube, Inc”. Також Умєров володіє правом вимоги за договором купівлі-продажу частки в акціонерному капіталі приватної компанії “Астем Текнолоджіз”.

За даними декларації, Умєров орендує дві квартири в Києві площею 128,8 м² та 80,6 м². Зареєстрований міністр у квартирі в Києві площею 95 м² і вартістю 550 тисяч гривень.

Рустем Умєров також задекларував орендований легковий автомобіль Ford Explorer 2016 року випуску, вартістю 400 тисяч гривень.