1c6094f2866134a8c60cd4ad4e939f581425377585

У селі Вереси, що в Житомирській області, двоє молодих людей вдерлися до помешкання, дочекалися поки господарі прийдуть додому та обікрали їх. Бандити винесли з оселі цінні речі та побутову техніку. Про інцидент поінформували з прес-служби Житомирського РВ УМВС України.

Інцидент трапився ввечері 27 лютого.  В будинок, в якому мешкало двоє старших осіб та 6-річна дитина, вдерлися злодії, вийнявши шибку. В той час нікого з господарів не було вдома. Бандити не змогли віднайти самостійно нічого дорогоцінного, тому вирішилися дочекатися власників.

Коли господарі відчинили двері власного помешкання, бандити кинулися на них і зв’язали. Погрожуючи ножем дитині та жінці, злочинці таким чином вивідали, де зберігаються цінні речі. Опісля, відібравши ювелірні прикраси та дещо з побутової техніки, нападники поспішили зникнути. 

Після пограбування потерпілі зателефонували до Житомирського райвідділу міліції та повідомили про напад.

«Під час огляду будинку та навколишньої території працівники міліції вилучили слідову інформацію та низку речових доказів» – розповів начальник Житомирського РВ УМВС Олександр Мельник.

Того ж вечора міліція затримала одного із злодіїв. Виявили бандита в Житомирі. До слова, затриманого вже розшукували за викрадення чужого автомобіля. 

Пізно вночі міліціонерам вдалося «взяти» і другого бандита. Ним виявився 28-річний мешканець Житомира. 

Потерпілі упізнали в обох затриманих своїх кривдників. В одного з них вилучено частину викраденого з оселі майна, де знаходиться інша – нині з’ясовується.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.187 (Розбій, поєднаний із проникненням у житло) Кримінального кодексу України. 

28 лютого затриманим офіційно оголошено про підозру у вчиненні розбійного нападу. Слідство триває.

За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються однозначним позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Джерело: Корупція.інфо