ATO

Грошове забезпечення військовослужбовця – учасника бойових дій в зоні антитерористичної операції повинно становити 5700 гривень і більше.

Про це повідомив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник. 

«На сьогодні грошове забезпечення військовослужбовця, який бере участь у зоні АТО, має становити не менше 5700 грн», – заявив Винник.

Представник Міноборони запевнив, що військовим у зоні АТО за участь у боях доплачують 1000 гривень за добу участі у безпосередньому зіткненні із ворогом.

«Виплати здійснюються на підставі бойового наказу або бойового розпорядження командира військової частини, журналу бойових дій, журналу ведення бойової обстановки, бойового донесення – підсумкового за результатами бою, рапортів про участь в бойових діях, які подаються за підпорядкованістю до штабу сектору, штабу АТО та наказу командира військової частини. «Бойові» сплачуються, коли підрозділ отримує бойове завдання й успішно виконує його», – розповів Винник.

Нагорода за участь у бойових діях виплачується за минулий місяць за умови наявності наказів командування про прибуття-вибуття з відрядження.

«Пораненим у зоні АТО військовослужбовцям, які перебувають на лікуванні, виплачується грошове забезпечення разом з винагородою за безпосередню участь в антитерористичній операції. Винагорода за участь в АТО зберігається на час безперервного перебування на стаціонарному лікуванні безпосередньо після отримання поранення», – розповів заступник директора Департаменту фінансів Міноборони.