USA

Вашингтон не хоче підірвати "Мінськ-2"

Пентагон відкладає програму з підготовки українських військовослужбовців, щоб не дати Кремлю привід порушити крихку мирну угоду, укладену минулого місяця Києвом і підтримуваними Москвою сепаратистами. Про це заявив командувач сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес, інформує  The Wall Street Journal, передає Корупція.інфо

"Адміністрація дуже обережна, вона не хоче підірвати" Мінськ-2 ", – зазначає колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

Підготовка дивізіонів української Національної гвардії повинна була проходити на Західній Україні. Українські з'єднання передбачалося привести у відповідність з дивізіонами армії США і проінструктувати, зокрема, про те, як покращити надання першої допомоги в польових умовах, як боротися з ворожим радіоперешкодами і як вижити під важким артобстрілом.

"Початок підготовки відклали, щоб спробувати дати більше можливості для повного введення перемир'я і мінських угод", – заявив генерал Ходжес. За його словами, він очікує, що підготовка почнеться пізніше, цієї весни.

Раніше президент США Барак Обама виступив за необхідність збереження санкцій проти Росії.

Також Барак Обама заявив, що США і Європа повинні демонструвати єдність в підході до санкцій проти Росії.