бочковський сергій

Тема корупції так всілася в мізках в українців, що навіть голова Дежрслужби з надзвичайних ситуацій не вважає це надзвичайною ситуацією. Привітаємо Сергія Бочковського зі зміною своєї професії на ув'язненого.

ЖИТТЄПИС

Сергій Станіславович Бочковський (20 листопада 1966, м. Гайсин, Вінницька область) — Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій 2014–2015. Затриманний слідчими на засіданні уряду України 25 березня 2015 року за корупцію в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Народився у сім'ї військовослужбовця.

1983 році закінчив із золотою медаллю середню школу № 5  у місті Бровари Київської області.

Закінчив Львівське пожежно-технічне училище МВС СРСР (1986), Київський інженерно-будівельний інститут (1993).

Трудова діяльність
Після закінчення Львівського пожежно-технічного училища МВС СРСР, працював інспектором 4-ї самостійної воєнізованої пожежної частини Ленінського району м. Києва, пройшов шлях від інспектора до начальника 4-ї самостійної державної пожежної частини Старокиївського району м. Києва.

З лютого 2003 працював на керівних посадах Головного управління МНС України в м. Києві.

З квітня 2007 — заступник начальника Державного департаменту пожежної безпеки МНС України.

З квітня 2009 — старший науковий співробітник науково-дослідного центру Українського науково-дослідного інституту пожежної безпеки МНС України.

З квітня 2010 — перший заступник начальника Головного управління (керівник територіального органу держпожнагляду, цивільного захисту та техногенної безпеки) Головного управління МНС України в Одеській області.

Призначений Головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій розпорядженням Кабінету Міністрів України № 412-р від 23 квітня 2014 р.

Нагороди та звання
Нагороджений відзнакою Президента України «За бездоганну службу» ІІІ-го ступеня у 1999 році.

Полковник служби цивільного захисту присвоєно наказом МНС України (по особовому складу) від 8 січня 2008 № 2.

Медаль «Захисник Вітчизни».

Знак «Кращий працівник пожежної охорони».

Відзнака МВС України  «Закон і честь».

Нагрудний знак  «За відзнаку в службі».

Орден «Святого Архистратига Михаїла».

МАХІНАЦІЇ

Після революції гідності, всупереч очікуванням українців, змінилися лише керманичі корупційної піраміди в органах виконавчої влади. Все сталося точнісінько, як говорить стара приказка – "щоб побороти корупцію – треба її очолити". Місію керманича перевірених корупційних схем взяла людина з великим життєвим досвідом такої роботи, сьогодні вже заступник Генерального прокурора України Даниленко А.В., а в вузьких колах відомий, як "Толік-супермаркет".  На жаль, до журналістської спільноти долітають лише крихти інформації про теперішню "діяльність"даного пана, але вже сьогодні написані численні статті та проведені журналістські розслідування з яких стає зрозуміло, що Даниленко контролює кадрові питання та потоки брудних грошей не тільки в Генеральній прокуратурі України, але й у Державній автоінспекції, ГУБОЗІ України, Службі по контролю за незаконним обігом наркотиків МВС України та у, на перший погляд малопримітній, Державній службі України з надзвичайних ситуацій (бувший МНС).

    Виявляється паном Даниленком повністю збережено систему "сім'ї Януковича", так званих "смотрящих", які закріплені за кожним відомством, що віддано його впливу.
    Пропоную детальніше зупинитися на наших, так би мовити, "рятувальниках", щоб зрозуміти цинізм ситуації, яка склалася в сучасній Україні, що перебуває в стані війни.
    Отже за Держслужбою з надзвичайних ситуацій України приставлено, вибачте не повертається язик в сьогоднішніх умовах називати це слово, "смотрящего"за ДСНС. Його прізвище нам стало відоме – Мейтін Леонід, а ось чому про це далі. Дана людина з призначенням Бочковського С.С. на посаду Голови ДСНС постійно,  а точніше щодня, приїздить до головного офісу ДСНС на вулиці Олеся Гончара в м.Києві на машині Toyota Seqoya чорного кольору держ. номер АА0015ММ, постійно знаходиться в кабінеті Голови ДСНС, спільно з ним проводить співбесіди з кандидатами на посади начальників Головних управлінь ДСНС в областях, керівників департаментів, управлінь центрального апарату тощо. Врешті решт він ходить тінню за Головою ДСНС. Саме за його участі було призначено на посаду заступника Голови ДСНС пана Недобиткова, якого взяли на мільйонному хабарі безпосередньо в робочому кабінеті працівники СБУ.
    Вражає, що в кожному обласному управлінні ДСНС Мейтіним Л. поставлений свій "смотрящій". Показово те, що ці люди ведуть себе аналогічно своєму київському босу – "живуть"в кабінеті начальника облуправління, при цьому подібні на нього тим, що раніше немали жодного відношення до ДСНС. На лице чітка корупційна піраміда, де гроші зібрані пожежними інспекторами проходять наступний шлях – "смотрящій в області" – "смотрящій за ДСНС Мейтин Льоня" – Даниленко А.В.


    Громадськість би можливо ніколи не взнала прізвища таємничої фігури "смотрящего", якби даною особою не зацікавилась спецслужба. І тут раптом, з подивом для колективу ДСНС, таємничого "смотрящего"призначають – Радником Голови ДСНС. Очевидно, що це зроблено з метою узаконення його постійного перебування в кабінеті Голови, на колегіях, нарадах, співбесідах тощо. Цікаво, що корисне може порадити головному рятувальнику особа, яка ні дня не працювала в системі МНС, ДСНС та не має відповідної спеціальної освіти? Риторичне запитання. Отже, з іронією можна сказати, що змінилося лише одне, тепер у рятувальників його називають не бридким прізвиськом "Льоня смотрящій", а радник Голови, при цьому з усіма з ким вдалося поспілкуватися на обличчі мимоволі проступає посмішка. 
    Корупційна вертикаль, як ракова пухлина засіла в центральному органі виконавчої влади та пустила свої метастази в регіони. Зокрема, стало відомо, що в південному регіоні є свій "смотрящій", Варбанець Ігор, який являється кумом "Льоні смотрящего", є громадянином іншої країни та до його сферы впливу входить Одеська, Миколаївська та Херсонська область. Даний, вибачте на слові, "метастаз"регулярно приїзжає в Київ до свого боса-кума Мейтіна, вільно переміщається по приміщеннях центрального апарату служби ДСНС, в тому числі і кабінет Голови служби, а базується він в Одесі, де ходить тінню за начальником Головного управління ДСНС в Одеській області Платоновим та його заступником з держнагляду Гатком, яких власне і пролобіював на ці посади півроку тому. 
    Діяльність людей, яких він призначив на керівні посади заслуговує окремого журналістського розслідування, лише той факт, що Платонов публічно підтримував в Одесі сепаратистські погляди, а Гатко С.М. до цього був звільнений зі служби за негативними мотивами, яскраво говорить про якість кадрової політики, вплив на яку мають некомпетентні особи, метою яких є використання державного органу для зароблення грошей. 
    Невже не було почуто Автомайдан, який викрив схему корупції в ДСНС, до речі після останньої акції якого біля "палацу"головного кадровика рятувальників в Ірпіні під Києвом останнього, пана Євсюкова, знято з посади.
    Невже посадові особи, які брали перед Майданом на себе відповідальність, від яких сьогодні залежить політичне рішення по всім вищезгаданим відомствам, які опинилися у полоні корупційної мафії, не можуть зробити крок назустріч власному народу та європейським цінностям, відстоюючи які продовжують гинути люди.
    Якщо хоч в когось залишилась хочаб доля сумніву у моїй відвертості, приводжу схему, яка реально працює в сучасній Україні (а в голові мимоволі "вони гинуть, а вона працює"), спробуйте розібратись особисто, проведіть власне розслідування, з цікавістю чекаю їх результатів, адже мої можливості обмежені, та й до того ж потрібно розуміти специфіку "рятувальної"справи, повідомляють на сайті Компромат Украины и России

завантаження 1

 

КОМПРОМАТ

Люстратори. Перевертні. Сергій Бочковський – злодій, який не боїться люстрації.

Останнім часом в Броварському районному відділі ДСНС напружена пора. Значна частина особового складу на чолі з новим начальником відділу займається дуже важливою і вкрай необхідною для служби справою – будівництвом будинку для САМОГО (!) Голови ДСНС України Бочковського С.С, пише Антикор.

І хоча сьогодні переважна частина рятувальників України намагається вижити за 2 тис. гривень на місяць, Сергій Станіславович «пожежними» темпами використовує свої можливості Голови служби. В першу чергу незаконно звільнив досвідченого авторитетного керівника і призначив «свою людину» начальником Броварського районного відділу. Для оперативного вирішення всіх організаційних питань, без законних на те підстав, виділив йому службовий автомобіль «Шкода» (цікаво, в якому ще райвідділі України начальника обслуговує «Шкода»?).

    Той, у свою чергу влаштував на роботу в РВ сина голови сільської ради, який і виділив для поважного київського начальника мальовничу земельку між селами Рожни і Пухівка Броварського району. І пішло-поїхало !!! Начальник РВ Черкас С.В., відпрацьовуючи посаду тільки те й робить, що на службовому автомобілі цілими днями курсує між підприємствами району та через інспекторський склад «згинає» підприємців, забезпечуючи будівництво технікою і матеріалами. А особовий склад на чергуванні і у вільний час мовчки виконує на будівництві всю брудну роботу … Питання: чи встигне Бочковський добудувати дачу і як пояснить правоохоронним органам походження будівельних матеріалів? А що, запитаєте ви, особняки будуються за зарплату? Ні, у них зарплата не дозволить, хіба що це особняки дружин, коханок, тестів чи тещ, братів, сестер, і т.д. Зазвичай такі родичі виявляються багатшими. Але є й інше джерело доходів – після наради у Бочковського з реорганізації навчальних закладів Андрієнко дав команду збирати гроші у курсантів і заочників практично за все!

 

Корупція в МНС непереможна. Недобитків і Бочковський відкуповуються від слідства


Дивне мовчання супроводжує вельми скандальну історію, пов'язану з новим керівництвом МНС. Ще 14 травня співробітники СБУ «грюкнули» на хабарі заступника нового начальника ГСЧС Бочковського – Олександра Недобиткова. «Ляснули» красиво, прямо в кабінеті. Нібито Недобитков тут же зі страху дав свідчення на Бочковського, мовляв, не по своїй волі, але «з волі пославшей ма дружини». І після цього … тиша. Треба думати, що боротьба з корупцією обмежилася лише скупим повідомленням у пресі?

"Заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Недобитков попався на мільйонному хабарі" 

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 14 травня директор приватної комерційної фірми в кабінеті Недобиткова передав йому хабар за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема, за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьк.

«Частина хабара в розмірі близько 200 тисяч гривень була захована в портфелі під особистим столом чиновника в його службовому кабінеті. Загальна сума, яку вимагав чиновник, повинна була скласти 1 мільйон гривень, решту суми підприємець повинен був передати найближчим часом », – повідомляє прес-служба

 Розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії. Як повідомлялося раніше, начальник ГУ МНС в АРК Олександр Недобитков був звільнений у вересні 2011 року. Він був відправлений у відставку (з виключенням з військового обліку) на підставі матеріалів службового розслідування. А. Недобитков звільнений за невиконання вимог статей 24, 25, 26, 27, 28 Дисциплінарного статуту служби цивільного захисту, пункту 13 Положення про порядок проходження служби особами рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту. Однак у січні 2014 президент України Віктор Янукович призначив Олександра Недобиткова заступником голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій. »
 Треба думати, що справа обмежиться лише звільненням Недобиткова, а від слідства і суду він цілком успішно відкупиться? Щодо ж його начальника Бочковського – то взагалі все чудово? Або Шуфрич уже все «порішав»? Щодо ж Недобиткова, варто почитати його біографію, щоб зрозуміти, що призначити на цю посаду подібний «фрукт» міг тільки через дуже вагомий хабар. Який він зараз і намагався «відшкодовувати».


"Україна давно пора перестати прилюдно бити себе в груди, соромлячись своєї корупції і чиновників. Подумаєш, в рейтингах міжнародних ми, як кажуть, нижче плінтуса. Чи багато від рейтингів толку? А на корупції у нас вся країна тримається, хай влада і змінюється, але корупція залишається, причому в кожному місті своя, унікальна, і городяни цим, як не крути, пишаються. Ось говориш, наприклад, харків'янину, мовляв, знаю, я, що місто у вас ментовске. Не важливо: підтверджує він це висловлювання або спростовує, але дивись, оченята-то заблищали, мовляв, менти харківські най-найі. А, буває, зустрічаються в чиновницької братії просто приголомшливі персонажі, журналісту на радість, народу – на потіху, з категорії: сам себе зробив, сам і легенду склав. Взяти, приміром, найвідомішого Льоню Космоса. Зірка настільки розкручена, що може існувати на відсотки за використання його імені в різних шоу. Але пора виводити на всеукраїнську сцену нових фігурантів, з різних куточків «рідної неньки».

Хоча, скажемо чесно, люстрації такі, як Бочковський не бояться – вона у рятувальників почнеться не раніше 2015 року. І почалася Читаємо уважно:

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ НАКАЗ м. Київ 12.11.2014 № 633 (з основної діяльності) Про початок проведення перевірок відповідно до Закону України "Про очищення влади" в Державній службі України з надзвичайних ситуацій Відповідно до Закону України "Про очищення влади" (далі – Закон), пункту 5 Порядку проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 563

(далі – Порядок), Плану проведення перевірок відповідно до Закону України "Про очищення влади", затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 р. № 1025-р, 
НАКАЗУЮ: 1. Розпочати і провести перевірки відповідно до статті 5 Закону стосовно осіб, зазначених у пунктах 2, 6, 9, 10 частини першої статті 2 Закону (далі – особи), в ДСНС України згідно із загальним планом проведення перевірок (далі – загальний план), що додається. 2. Визначити Департамент персоналу апарату ДСНС України відповідальним структурним підрозділом за проведення перевірок стосовно осіб.

3. Департаменту персоналу (Трофімчук О.В.):

3.1. Скласти до 28 листопада 2014 року персональний план проведення перевірок (далі – персональний план) осіб начальницького складу, державних службовців та працівників, звільнення яких належить до повноважень Голови ДСНС України.

3.2. Забезпечити доведення цього наказу та персонального плану до відома осіб, які підлягають перевірці та звільнення яких належить до повноважень Голови ДСНС України.

3.3. Організувати постійний контроль роботи підрозділів персоналу органів і підрозділів цивільного захисту щодо проведення перевірок у строки, що визначені загальним планом.

2 4. Відділу зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю (Бистра Н.О.) забезпечити на офіційному веб-сайті ДСНС України:

4.1. Оприлюднення цього наказу в день його видання.

4.2. Розміщення інших документів та відомостей, що відповідно до Порядку підлягають оприлюдненню. 5. Керівникам органів і підрозділів цивільного захисту:

5.1. Організувати роботу щодо проведення перевірок у строки, що визначені загальним планом.

5.2. Видати накази про проведення в терміни, визначені загальним планом, перевірок стосовно осіб, зазначених у пунктах 6, 10 частини першої статті 2 Закону, звільнення яких належить до повноважень відповідних керівників органів і підрозділів цивільного захисту.

5.3. Скласти персональний план проведення перевірок осіб начальницького складу, державних службовців та працівників, звільнення яких належить до повноважень відповідних керівників органів і підрозділів цивільного захисту.

5.4. Довести видані накази та персональний план до відома осіб, які підлягають перевірці та звільнення яких належить до повноважень відповідних керівників органів і підрозділів цивільного захисту.

5.5. Забезпечити оприлюднення на офіційних веб-сайтах органів і підрозділів цивільного захисту виданих наказів, інших документів та відомостей, що відповідно до Порядку підлягають оприлюдненню.

6. Цей наказ набирає чинності з 1 грудня 2014 року крім пункту 2, підпункту 3.1 пункту 3, підпункту 4.1 пункту 4, які набирають чинності з дня видання цього наказу.

7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою. Голова С. Бочковський3 Додаток до наказу ДСНС України від 12.11.2014 2014 р. № 633 ЗАГАЛЬНИЙ ПЛАН проведення перевірок відповідно до Закону України "Про очищення влади" в Державній службі України з надзвичайних ситуацій

1 Голова ДСНС України з 10 листопада 2014 року по 27 лютого 2015 року

2 Перший заступник Голови ДСНС України, заступник Голови ДСНС України, керівники структурних підрозділів апарату ДСНС України з 2 березня 2015 року по 4 травня 2015 року

3 Особи начальницького складу, державні службовці апарату ДСНС України з 10 березня 2015 року по 11 травня 2015 року

4 Керівники, перші заступники керівників, заступники керівників органів чи підрозділів цивільного захисту, керівники державних підприємств, що належать до сфери управління ДСНС України з 23 березня 2015 року по 25 травня 2015 року

5 Особи начальницького складу, посадові та службові особи органів і підрозділів цивільного захисту з 1 червня 2015 року по 30 грудня 2016 року

 

Не довго корупційна музика грала, Бочковського затримано 25 березня за зловживання і причетність до корупційних схем у ДСНС.

 

"Тільки що я був проінформований главою МВС про вчинення злочину вищим керівництвом служби з надзвичайних ситуацій. Я просив би міністра внутрішніх справ дати інформацію", – заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перед цим.
Крім того, був затриманий і заступник голови ДСНС Василь Стоєцький.


"У ході досудового розслідування встановлено злочинна схема, побудована керівництвом ДСНС. Дана схема полягає в тому, що під час державних закупівель в порушення чинного законодавства закупівля паливно-мастильних матеріалів здійснювалася у ТОВ "Лукойл", "Алянс" та інших підприємств за значно завищеними цінами", – сказав представник правоохоронного відомства, присутствоваший на засіданні Кабміну.

ДЕТАЛІ ТА ВІДЕО ТУТ:  Главу ДСНС Бочковського затримали прямо на засіданні Кабміну (відео)