шокінотерапія кернес

Передано справу проти мера Харкова Кернеса і його охоронців щодо викрадення і тортур.

Генеральна прокуратура України передала до суду звинувачувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою мера Харкова Геннадія Кернесата двох його охоронців, повідомляє прес-служба ГПУ, передає Корупція.Інфо 

"Генеральна прокуратура України направила до суду звинувачувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою Харківського міського голови Г.Кернеса і його охоронців В.Блінніка і Е.Сміцкого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127, ч . 1 ст. 129 КК України ", – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадали, що 2 березня Кернесу оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч.2, 3 ст.27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та оголошено про завершення досудового розслідування.

Як повідомляв Кореспондент.net, 4 березня Генеральна прокуратура України повідомила про підозру Кернесу – меру Харкова закидають викрадення людини, тортури і погрозу вбивством.

Читайте також: Заступника міністра охорони здоров’я Павленко підозрюють у корупції,- ГПУ

25 січня 2014 невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдан в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдана – Олександра Кутяніна та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів" друзів Кернеса біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Шокін відсторонив на час розслідування ряд вищих чинів Генпрокуратури