JPG
 
У МВС України створять спеціальні групи – «летючі бригади», які будуть виявляти корупцію в органах державної влади, а також підвищать зарплати слідчим. 
 
Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. 
 
Як розповів міністр, завданням цих «летючих груп» буде виявлення корупційних правопорушень. 

Читайте також: Екс-міністрів Мохника і Швайку підозрюють у корупції, – Аваков

Крім того, такі перевірки сприятимуть посиленню кадрового керівництва в регіонах. До складу цих бригад увійдутьвисокомотивовані слідчі.
 
«Це слідчі з хорошою системою оплати, які будуть думати про те, щоб відпрацювати свої гроші, що їм платить держава. Ми створюємо нову поліцію, починаючи з патрульної служби, служби дільничних, прибираємо з поля ДАІ, прибираємо репресивний апарат ГУБОЗа. Але паралельно, змінюючи структуру, ми збільшуємо зарплати. Ми домовилися з прем'єр-міністром, що це відбуватиметься в рамках існуючого бюджету», – зауважив Аваков.
 
Також міністр повідомив, що наразі ведуться розслідування і в Міністерстві сільського господарства, в Міністерстві екології та Фінансовій інспекції, а також у Державній фіскальній службі.
 
«Сидіти і боятися варто усім недобросовісним чиновникам. Ті, хто працює сумлінно можуть розраховувати на лояльність і адекватність перевіряючих. Принаймні, з нашої сторонни», – зазначив Арсен Аваков.
 
Нагадаємо, в екс-начальника Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковського та його заступника Василя Стоєцького немає шансів бути звільненими, оскільки є переконливі докази їх корупційних дій.

Джерело: Корупція.Інфо