прикордонники ато кордон

У Держприкордонслужбі України спростовують інформацію про обстріл українськими прикордонниками громадян Молдови на ділянці відділу прикордонної служби «Степанівка» Білгород-Дністровського загону.

Про це повідомили у прес-службі ДПСУ,  передає Корупція.Інфо

Повідомляється, що у ДПСУ відразу перевірили поширену російськими ЗМІ інформацію і встановили, що вона виявилася «фейком». 

«Окрім цього, в ході перевірочних заходів було встановлено, що зброю проти громадян Молдови в районі н.п. Нова Андріяшівка (РМ), що близько 1 км від лінії кордону, ймовірно,застосовував спецпідрозділ прикордонної варти так званої ПМР. За наявною інформацією, в результаті застосування зброї один із цивільних громадян Молдови отримав тяжкі поранення», – розповіли у прес-службі.

У відомстві наголошують, що звинувачення українських прикордонників щодо нібито неправомірного застосування зброї носять явно провокативний характер та мають намір приховати факт обстрілу своїх співвітчизників прикордонною вартою невизнаного Придністров’я, а також спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізувати ситуацію в регіоні.   

У ДПСУ додали, що наразі Держкордон на молдовській ділянці посилено охороняється.

Раніше повідомлялось, що прикордонники невизнаного Придністров'я у вівторок у другій половині дня за невідомих обставин відкрили стрілянину по двох громадянах Молдови біля кордону з Україною. Тим часом на сайті КДБ Придністров'я повідомляється, що вогонь нібито вівся з українського боку.