Генштаб

На даний момент призовні кампанії схвалені тільки на поточний рік

У Генеральному штабі Збройних сил України вказують на безпідставність побоювань з приводу закінчення призову на строкову службу в 2015 році і переході армії на контрактну основу з наступного року.

"Рішення про призов на строкову службу – нинішній та осінній – прийнято. Як буде в 2016 році – ніхто не знає, поки не буде відповідного указу президента. Рішення приймає глава держави", – сказав офіцер прес-служби Генштабу ЗСУ Олексій Мазепа.

Він також зазначив, що зараз у військкомати приходять чоловіки, які отримали повістку в рамках часткової мобілізації, повістку про призов на строкову службу, а також ті, хто бажають служити у ЗСУ за контрактом.

"І останніх досить таки багато, люди продовжують йти на контрактну службу", – підкреслив Мазепа.
Він розповів, що на сьогодні існує така форма, як терміновий контракт для мобілізованих.

"Люди, які приходять в рамках мобілізації, підписують строковий контракт, дія якого триває до закінчення бойових дій (на сході України – ред.), тобто до скасування поточного стану. Мобілізованих закликають на рік. Через рік їх звільняють, але ті, хто бажає служити, захищати країну зі зброєю в руках до повної перемоги – підписують строковий контракт. Після перемоги вони також зможуть продовжувати служити у ЗСУ за контрактом", – зазначив Мазепа.

Як повідомлялося, в середу в Україні стартував весняний призов, який триватиме до 31 травня. На строкову службу будуть призвані українці 20-27 років, всього планується призвати близько 21 тисяч осіб.

 


Джерело: Корупція.Інфо