SBU

«Врожайними» видалися останні кілька днів для працівників Служби безпеки України. Бойовика за прізвиськом «Малиш» та його товариша-поплічника затримали правоохоронці СБУ, коли вони повернулися з зони бойових дій підлікуватися на батьківщину.

Крім того взяли під арешт двох інформаторів сепаратистів.

Про це повідомляє прес-служба СБУ,  передає Корупція.Інфо

«Мешканець Луганщини на прізвисько «Малиш» брав участь у бойових діях проти українських військових спочатку у складі банди Мозгового – батальйону «Прізрак», а згодом перейшов до іншої банди – козачого формування т.зв. «Всевеликого війська Донського» Дрьомова терористичної організації «ЛНР». Після поранення переховувався вдома у місті Рубіжне Луганської області й планував продовжити свою злочинну діяльність після одужання», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

Читайте також: Наливайченко розповів, як за часів Януковича ФСБ хазяйнувала в СБУ

В тому ж Рубіжному був затриманий ще один бойовик, який був поплічником «Малиша» в батальйоні Мозгового та неодноразово брав участь в чергових нарядах, охороняючи зі зброєю блок-пости бойовиків.

Окрім того СБУ було проведено затримання двох інформаторів, які постачали бойовикам дані, з допомогою яких сепаратисти коригували вогонь по позиціях ЗСУ в АТО. Першого вдалося впіймати в Станично-Луганському районі.

Читайте також: СБУ заарештувало ще одного терориста із банди Гіркіна (ВІДЕО)

«Зловмисник збирав та передавав терористам дані про місця дислокації вогневих позицій артилерії, розміщення підрозділів українських військових у декількох районах Луганської області. Вказана інформація використовувалась терористичними угрупуваннями для нанесення ракетно-артилерійських ударів по позиціях сил АТО та проведення диверсій на військових об’єктах», – повідомляє прес-служба.

Другий інформатор збирав дані на Донеччині, мешкаючи в селі Макіївка. Зокрема, бойовики отримували від нього інформацію про місця дислокації сил ЗСУ, чисельність їх підрозділів, переміщення.