Військова прокуратура перевірить причетність екс-міністра оборони Анатолія Гриценка до незаконних операцій із землею Міноборони. Про це з посиланням на лист військового прокурора Анатолія Матіоса йдеться в сюжеті телеканалу 1 +1. 

Згідно з сюжетом, Анатолій Гриценко допустив незаконне відчуження понад 100 гектарів землі в Києві. 

В 2006 році Гриценко дозволив передачу більше 117 га землі квартирно-експлуатаційної частини Київського військового округу та військової частини приватної компанії. Як з'ясувалося, по підпису міністра забудовнику віддали не тільки землю, а й вісім житлових будинків разом з котельнею.

"Надалі ця земельна ділянка була незаконно передана у власність "Жілстройсервіс", – констатує заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос. 

Спроби оскаржити це рішення ще в 2011 році закінчилися нічим – суд правоохоронців не підтримав. Зараз відомство вимагає від суду переглянути тодішнє рішення. Крім Гриценко, Генеральна прокуратура перевіряє діяльність колишніх міністрів оборони Кузьмука, Шкідченко, Марчука, Єханурова, Іващенко, Саламатіна, Єжеля і Лебедєва. 

Нагадаємо, що раніше ЗМІ звинуватили Гриценка у незаконному відчуженні Дніпропетровського військового госпіталю. В сюжеті 5 каналу »з'явилася інформація про те, що проданий в 2007 р Дніпропетровський військовий госпіталь опинився в руках російського державного банку ВТБ. 

За даними телеканалу, в 2007 р, в бутність міністром оборони Анатолія Гриценка, госпіталь був проданий за сумнівними схемами. "Ми піднімали питання Дніпропетровського військового госпіталю, який, як ви знаєте в 2007 році з якимось махінаціями був проданий приватній структурі, яка заклала госпіталь, який належить Міноборони, російському банку ВТБ. Сьогодні, по суті, госпіталь, в якому лікують наших хлопців, належить країні-окупанту", – заявила в сюжеті уповноважений президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко.

 

Джерело: Rupor-info