На півдні України втрати російської окупаційної армії перевищують українські у 5,3 раза. Деякі ворожі підрозділи вже відмовляються брати участь у бойових діях.

Про втрати російських загарбників на південному напрямку розповіла заступниця глави Міністерства оборони України Ганна Маляр.

Ганна Маляр повідомила, що наразі на Півдні тривають запеклі бої. Сили оборони України наступають на Мелітопольському та Бердянському напрямках й закріплюються на досягнутих рубежах.

Втрати росіян на Півдні доводять окупантів до дезертирства

За словами Маляр, українські воїни “перемолочують” на Півдні техніку та озброєння ворога, знищують склади зброї й уражають місця компактного знаходження російських військових. Це відчутно зменшує наступальні та оборонні спроможності ворога.

Через значні втрати ворога у живій силі на Півдні деякі ворожі підрозділи відмовляються від участі у бойових діях. Співвідношення безповоротних втрат на Півдні – 1 до 5,3. Тобто у ворога на Півдні гине військовослужбовців у 5,3 рази більше ніж у нас, – сказала Маляр.

Нагадуємо, сили оборони досягли тактично значних успіхів у районі міста-фортеці Бахмут. Окрім того, наші захисники продовжують контрнаступ на інших ділянках фронту.

Геолокаційні кадри показують, що українські війська досягли тактично значних успіхів біля Ягідного, що за 2 кілометри на Північ від Бахмута. Про це заявили аналітики Інституту вивчення війни.