Російські окупаційні війська, незважаючи на велику кількість особового складу та військової техніки, нездатні ефективно наступати на Куп’янському напрямку.  

Таку думку в ефірі одного з українських телеканалів висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. 

“На Куп’янському напрямку російське угруповання захлинулося у своєму наступі, оскільки воно недостатньо боєздатне. 100 тис. особового складу — це звучить, звичайно, грізно, але потрібно вдаватися в деталі. 100 тис. — це понад 130 батальйонно-тактичних груп. Якщо рахувати за батальйонно-тактичними групами, то в районі Вугледара три-чотири БТГ вели наступ по фронту в 1 км. Зараз їм потрібно вести наступальні дії по фронту протяжністю понад 100 км, тобто 1 БТГ на 1 км”, – пояснив він. 

За словами Коваленка, такою кількістю сил російські окупанти не зможуть ефективно наступати, до того ж на Куп’янському напрямку українські війська обладнали лінії оборони. 

“Ну і 900 танків. 130 батальйонно-тактичних груп — це понад 1300 танків. На мою думку, там суттєво менше танків, не 900. Але загалом 900 танків — це аж ніяк не 1300, уже йде недостача на 400 бойових машин. Штатна комплектація у росіян на цьому напрямку відсутня”, — звернув увагу військово-політичний оглядач. 

Проте додав він, штатна комплектація на Куп’янському напрямку в російської окупаційної армії краща, ніж на інших фронтах.