Затримання екс-президента Грузії, лідера "Руху Нових сил" Михайла Саакашвілі 12 лютого в київському ресторані Suluguni зафіксували камери спостереження. Відео опублікували на YouTube-каналі політика, передає Корупція.Інфо

На ролику видно, як кілька людей у спецформі забігають в заклад, де валять на підлогу невідомого, який чинив їм опір. У центральному залі ресторану Саакашвілі не виявилося, тому група захоплення попрямувала до службових приміщень. Далі йдуть кадри, на яких політика під руки, схопивши за волосся, виводять із закладу.

Адміністратор ресторану розповідав, що затримання Саакашвілі людьми у камуфляжній формі тривало близько двох хвилин. Політик намагався втекти через кухню, але не встиг.

Напередодні Саакашвілі розповів, як збирається повернутися в Україну.

Як повідомлялося, екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі в понеділок був затриманий в Києві і повернутий до Польщі за процедурою реадмісії.

 Увечері того ж дня кілька десятків прихильників політика зібралися на вул.Банковій біля будівлі адміністрації президента. В ході акції відбулася невелика сутичка її учасників з правоохоронцями. Одного з прихильників Саакащвілі затримали.

Відзначимо, що щодо можливого пункту прибуття політика чітко дав зрозуміти речник Держприкордонслужби Олег Слободян, який повідомив, що Саакашвілі відправлений в країну останнього перебування, а це значить – в Польщу. В ДПСУ повідомили подробиці про затримання і депортацію Саакашвілі.

Як розповідала політолог Олеся Яхно-Білківська, якщо Україна депортує Саакашвілі в Європу, то "врятує" його від грузинського правосуддя, так як грузинський суд виніс рішення про три роки позбавлення волі Саакашвілі в одній зі справ, що створювало все юридичні передумови для його екстрадиції в Грузію.

Популярне: "Покращення у стилі Гройсмана": Куди і чому прем'єр вислав своїх дітей