У селі Ведмеже Вінницькій області місцеві чиновники урочисто відкрили новий туалет у сільській школі, передає Корупція.Інфо

Про це пише місцеве видання Вежа.

"Я дуже задоволений цією виконаною роботою. Окремо хочу зазначити, що сучасна вбиральня пристосована і для дітей з особливими потребами, а це дозволить їм почуватися рівними між своїми однолітками", – сказав під час відкриття голова райдержадміністрації Михайло Демченко.

Пізніше у себе на Facebook журналістка Галя Плачинда написав пост щодо цієї новини, який викликав активне обговорення.

"Спочатку я подумала, що це фейк. Виявилося, що це правда, – про відкриття всім районним начальством туалету в якійсь сільській школі", – пише Плачинда.

За її словами, дійсно жахливий той факт, що сьогодні по всій Україні є сотні, а, можливо і тисячі шкіл, де діти змушені ходити в туалет на вулицю як у позаминулому столітті.

"Якось ми їздили по глухих селах одного глухого округу одного покидька на Чернігівщині, який зараз цілком (є, – Ред) реальним кандидатом у президенти України. Поки депутат в оточенні власних фотографів, операторів та журналістів вдавав із себе батька нації всередині школи, я вийшла на задній двір і побачила ту будку. Спочатку я не зрозуміла, що це таке. я підійшла і зазирнула крізь дерев'яні, погано збиті, зачинені на шпінгалет двері, і побачила чиїсь маленькі і худі голі сідниці", – згадує Плачинда.

Популярне: "Покращення у стилі Гройсмана": Куди і чому прем'єр вислав своїх дітей

Користувачі соцмережі тут почали активно коментувати цю новину.

"Ну хоч щось хороше відкрили сьогодні…", – написала з іронією Роксана Руно.

"Нехай бл*ді відкривають туалети, нехай фотографуються. Аби були. Адже це дійсно важлива проблема", – написав Володимир Лермонтов.

"Народ стьобався і питав: а відео перевірки роботи, через спробувати, не викладали? Непорядочок. Піар – не повний", – написала Оксана Котомкіна.

"Така наша реальність і добре, що зробили такий туалет для дітей", – поділилася думкою Людмила Глущенко.

"Хотілося б подивитися цим козлам у нахабну пику і з задоволенням їх заплювати", – з обуренням написав Віктор Журавський.