Вже кілька тижнів у суспільстві обговорюють ймовірні відставки в уряді. Однак у “Слузі народу” запевнили, що це все неправда, а подібні розмови є справжньою маніпуляцією.

Таку позицію висловив нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев. Він вважає, що не варто взагалі говорити про це, доки не буде конкретних дій.

“Всі ці розмови є кілька маніпулятивними, поки ми не бачимо конкретних пропозицій від прем’єр-міністра. Коли ми побачимо ці пропозиції, будемо про щось говорити”, – запевнив він.

За його словами, весь серпень у ЗМІ обговорювали ймовірний список міністрів, які підуть у відставку.

Все це маніпуляції і просто заняття ефіру певними розмовами, – наголосив Гетманцев.

Він наголосив, що такі чутки виникають, коли канали не мають теми для обговорення в ефірі.

“Президент не виключає того, що будуть зміни, я цього не виключаю. Однак говорити про конкретні прізвища я вважаю передчасним”, – підсумував нардеп.

Нагадаємо, що нещодавно було прийнято антиолігархічний законопроєкт, а на додачу – “антиахметівський” щодо податків. Це найважливіші проєкти законів, які чекають на депутатів в новому політичному сезоні. Але ухвалити документи можуть вже не на чолі з Дмитром Разумковим.

Подейкують джерела в Офісі Президента, що ідея відправити голову Верховної Ради у відставку давно оселилася на Банківській. Останнім часом вона знову активізувалася.

ОП давно дратує те, що Разумков не завжди готовий діяти відповідно до планів Банкової, а часто і всупереч, а також – відкрито висловлює власну, протилежну думку.

Сам Разумков, за словами експертів, все ж таки почав готуватися до можливої відставки й думає над варіантами свого політичного майбутнього. Це може бути власний сольний проєкт, або приєднання до інших.

“Ми знаємо, як ОП воює з головою Київської міської державної адміністрації. Це був певний сигнал для нинішньої влади про майбутні союзи пана Разумкова”, – зауважив політичний експерт Ігор Чаленко.

За заміною Разумкова далеко не потрібно ходити. На його крісло може сісти перший заступник Руслан Стефанчук. От тільки, чи знайдуться голоси за такі ротації – питання залишається відкритим. Адже Разумков має підтримку всередині монобільшості.

Є віцеспікер, він зрозумілий президенту. Він близький (до президента), з самого початку в команді. Разумков теж був, але він залишається вірним солдатом Зеленського. Він досвідчена людина,– відзначив політичний експерт Ігор Петренко.