Російські окупанти кілька діб тому знову активізувалися на напрямі Борової. Зважаючи на все, вперед їх штовхає прагнення все ж таки зберегти свій плацдарм на р.Чорний Жеребець. 

 Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець у своєму традиційному зведенні.

За його інформацією, поповнені передові підрозділи 15-ї окремої мотострілецької бригади противника зробили спробу в районі с.Сергіївка знову відтіснити підрозділи ЗСУ у південно-західному напрямку. 

Одночасно підрозділи 21-го омсбр противника, діючи з рубежу с.Кавалівка – с.Кармазинівка, також спробували пробитися до ставків у районі с.Острівське. 

На обох ділянках противнику вдалося просунутися на відстань в 1 -1.2 км, але досягти поставленої мети не вдалося… У свою чергу, передові підрозділи ЗСУ, в районі с.Новегорівка контратакували противника і змогли витіснити його, принаймні із західної частини. із с.Новегорівка… по суті, створивши можливість “відсікання” північної частини плацдарму противника на р. Жеребець. 

“Можемо констатувати, що запекла боротьба за плацдарм противника на р. Ч. Жеребець, який простягся від Сергіївки до с. Нововодяне продовжується. Причому шанси противника на те, щоб прорватися у напрямку до Борового, навряд чи виросли… швидше навпаки”, – зазначив Машовець. 

У зв’язку з цим слід зазначити, що з великою ймовірністю, найближчим часом противник також відновить активні наступальні дії в районі на північний схід від с. – с.Джерельне вийти на рубіж с.М’ясожарівка – с.Андріївка (ймовірно, діятимуть підрозділи 4-ї танкової дивізії\тд противника). 

“У контексті моєї думки про те, що противник переніс свої головні зусилля на Куп’янський напрям, таке прагнення командування противника “діяти максимально широко”, швидше за все, зумовлене його спробою розтягнути резерви українського командування по всій ширині смуги дії ГВ “Захід” і навіть частково ГВ “Центр” і не дати йому їх застосувати концентровано… 

Але насправді такий прийом носить “гострий” характер. Тому що в такому випадку прагнення командування противника наступати “одразу скрізь” просто “виключає” його можливість сконцентрувати свої сили та кошти на якомусь одному напрямі. Резервів у розпорядженні ГВ “Захід” – не так, щоб “з лишком”, особливо – досить боєздатних, і особливо – у плані оснащення достатньою кількістю основних зразків та типів ОВТ”, – підсумував експерт. 
 
Водночас на думку директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця головна активність противника розвивається навколо Кармазинівки. 

” Зараз головна активність противника розвивається навколо Кармазинівки (село у Сватівському районі – ред.), де ворог вийшов на правий берег р. Жеребець, намагаючись розширювати цей плацдарм. Власне кажучи, зазначена ділянка є серединою фронту, починаючи від Куп’янська до Кремінної. Цей середній плацдарм у російських військ скерований для того, аби рухатися на Борову, щоб там спробувати перерізати наше угрупування, яке розташоване між р. Жеребець та р.Оскіл”, – зазначив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express. 

Сергій Згурець додав, що Генштаб ЗСУ вже ухвалив рішення про збільшення наших сил на ділянці, яка має блокувати просування противника у зоні Кармазинівки у напрямку Новоєгорівки. Там точаться жорсткі бої, ми збільшили кількість артилерії, яка починає перемелювати ворога як на переправі через річку Жеребець, так й в інших місцях. Ця ділянка залишається зоною напруження. 

“І так само загарбник намагається суттєво тиснути у зоні Торського та Зарічного,  діяти на різних ділянках, включно з Серебрянським лісництвом. На цьому напрямку у нас достатньо сил, однак і угруповання ворога тут достатньо потужне та насичене танковою технікою, це підтверджує присутність 1-ої танкової армії РФ”, – сказав Згурець.