лікар-хабарник

Він був членом призовної комісії та допомагав уникнути служби в армії. Затримали отоларинголога торік напркінці жовтня, коли він отримував частину винагороди – сто доларів.

Про це інформує Корупція Інфо


У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що за оформлення документації, необхідної для встановлення непридатності призовника до строкової військової служби. Член призовної комісії вимагав від мешканця райцентру 600 доларів США.  Того дня він отримав лише аванс, а решту суми йому мали передати згодом.  Правоохоронці із обвинувальним актом скерували кримінальне провадження до суду.

Чоловікові повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та судом було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту. Однак головний лікар медзакладу звернувся із клопотанням до суду не звільняти з роботи підозрюваного у злочині, адже у районі не вистачає фахівців-отоларингологів.

Відповідно до санкції статті лікарю загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 4 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.