Відомий політичний аналітик Тарас Чорновіл прокоментував реакцію Юлії Тимошенко на затримання в Панамі Влада Каськіва, передає Корупція Інфо.

Як зазначає Чорновіл, виступ Тимошенко з приводу арешту Каськіва був емоційним та артистичним. В ньому також прозвучала фраза, що «Каськів отримав по заслугах, але це окозамилювання та відвернення уваги від великих зловживань». У експерта виникло до лідера «Батьківщини» кілька питань: по-перше, з яких пір мільярдні збитки держави перестали бути масштабними зловживаннями? По-друге, чому буквально видавлений з панамської поліції арешт Каськіва, який попервах робив селфі з місцевими копами – це імітація боротьби з корупцією?

Власне, нервовість Тимошенко може бути викликана не тільки давніми історіями (хоча Каськіва вона свого часу призначала радником саме з тих питань, за які його зараз заарештували), а і поточними справами. Так, за словами Чорновола, останнім часом Тимошенко шукала для себе нових бізнес- та політичних партерів. Зараз, наприклад, яскраво видно її співпрацю з колишнім ворогом Льовочкіним – звідси і істерика з приводу «Інтера», і захист їх з Льовочікним спільного протеже Каськіва.