Про це н своїй сторінці у Фейсбуці повідомив інший лідер руху Олексій Гриценко.

«Сергія Кобу затримано Печерським РВВС з невідомих поки причин. Хоча він і вчинив непорядно з автомайданівцями, хлопці все одно поїдуть дізнаватися, що трапилося, – і якщо це незаконно, то будемо піднімати всіх», – йдеться у повідомленні.

Як розповіла Громадському телефоном активістка Автомайдану Катерина Бутко, Коба зараз перебуває у Печерському суді. За її інформацією, близько двох місяців тому Коба провів акцію проти одного із даїшників, його закидали яйцями.

«Суд каже, що йому приходили повістки з’явитися до РУВД, а він їх ігнорував, тоді суд прийняв рішення, щоб його доставили поза бажанням»,- зазначила вона.

У вигляді запобіжного заходу для Сергія Коби обрано домашній арешт.

Як зазначено у дозволі на затримання Печерського районного суду, Коба «підозрюється у вчиненні умисних дій, які виразилися у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги, що супроводжувалось особливою зухвалістю вчиненими групою осіб, вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 ККУкраїни».

Одночасно на Фейсбук-сторінці Коби повідомили, що затримання активіста проводилася у грубій формі «за сфальсифікованою постановою суду».

 

новини про Львів

 

 

Джерело: Громадське.ТБ