Минулого тижня під час засідання НАПКА (Національного агентства по запобіганню корупції) нардеп Сергій Каплін передав звернення за фактом порушень під час перевірок деяких електронних декларацій. Зокрема, декларації заступника начальника Головного слідчого управління МВС України Дмитра Бута, передає Корупція.Інфо.

Популярне: Ось це новина !!! Гройсман розповів, що зроблять з Саакашвілі, коли він приїде до Києва

"Він проживає в розкішному маєтку. Його сім'я, оточення і батьки мають неймовірні статки. Очевидно, що син переписав все на своїх батьків. Однак, декларує, що проживає в Маріуполі. А місце фактичної офіційної роботи його – Київ. Хіба може хтось повірити, що Бут їздить з Маріуполя до Києва щодня на роботу? це неможливо. І це, як мінімум, виглядає смішно, та ще й порушення чинного законодавства ", – сказав Каплін.

Відзначимо, що раніше НАПКА проводило перевірку декларації, але не виявила в ній істотних порушень. Єдине, що попросило поправити – внести в декларацію дорогу собаку за 120 тисяч гривень.

Згідно з декларацією за 2016 рік, у чиновника і його сім'ї відсутня будь-яка нерухомість, але "Країні" стало відомо, де дійсно живе в столиці Дмитро Бут і як він встиг все швидко переписати на родичів.

За нашою інформацією, скандальний слідчий разом з родиною оселився в одному з будинків ЖК "Новопечерські Липки" в Києві. Жити тут задоволення не з дешевих: забудовник просить $ 2250 за квадратний метр.

У декларації Бута за 2015 рік було зазначено, що його дружина придбала дві квартири в Києві загальною площею 200 кв.м. Швидше за все мова йде саме про ці квартирах. Але незабаром жінка подарувала цю нерухомість своєї матері. При цьому тещу в декларацію Бут заносити не зобов'язаний.

До речі, ми вже писали, що в "Новоперечскіх Липках" обживається прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Автомобілі Бута ночують в підземному паркінгу житлового комплексу та вранці водії відвозять його дітей в школу. У своїй електронній декларації про доходи за 2016 рік він вказав, що йому і його дружині Анні належать два автомобілі Volkswagen Touareg (2012 і 2013 року випуску).

Дмитро Бут – батько трьох дітей. 16-річна Олександра вчиться в одному з коледжів Великобританії, 11-річний Артем відвідує Олександрійську гімназію. Це приватна школа з упором на вивчення французької мови, де навчання коштує близько 220 000 гривен в рік. 8-річна Маша ходить в модну Новопечерський школу. Рік освіти обходиться її батькам в суму близько 300 000 грн. Відзначимо, що в цій же школі рік провчилася Христина Гройсман, дочка прем'єр-міністра.

Раніше "Країна" писала про те, що в грудні 2014 року Дмитро Бут став власником будинку площею більше 300 кв.м. в селі Гореничі (Київська область). Восени 2015 року Бута подарував цей будинок свого батька Сергію. Приблизна вартість будинку і землі там – $ 2 млн.

Цікаво, що журналісти розкопали оголошення на одному з сайтів з продажу нерухомості, де такий собі Дмитро продавав базу відпочинку в центрі Бердянської коси за $ 470 000. Спочатку Бут заперечував, що має відношення до даного об'єкта нерухомості, але пізніше заявив: "Він належить моїм батькам, і я допомагав їм в її продажу. вони просили, щоб я цим займався, тому що вони люди похилого віку і боялися. Раніше вона була оформлена на мене ".

За минулий рік Бут в Національній поліції заробив 226 тис. 236 грн (18 853 грн / місяць).

Що стосується заощаджень, то готівкою у заступника начальника слідчого управління є $ 21 тис, а у його дружини Анни – $ 45 тис. У банках подружжя заощаджень не мають.