Дружина президента України Петра Порошенка Марина на одній з зустрічей з представниками ЗМІ розповіла про те, який вірш Кобзаря любить найбільше і сяк-так прочитала «Заповіт», передає Корупція.Інфо

Відео декламації опубліковано в YouTube.

Порошенко заявила, що Шевченко – один з її улюблених авторів.

"Для мене Шевченко є улюбленим поетом. І перше, що приходить в голову – тільки" Заповіт ", – відповіла Марина Порошенко.
За відповіддю наслідував декламірування твору, але за назвою удалося розповісти лише перші рядки, після чого дружина президента почала активно переглядати в книзі.

При цьому навіть читала вірш Марина Порошенко плутано.

Присутні журналісти спробували підтримати першу леді країни і підказували їй слова.

Завершила вірш Марина Порошенко словами «Слава Україні!»

У Мережі різко відреагували на виступ дружини президента: 

"Яка убогість і лицемірство. Що ця панянка може внести і пропагувати в українську культуру? Доборолась Україна до самого краю", "Жахливо підготувалась. Сідай, два".

Також Марина Порошенко зазначила ряд мальовничих місць України, які наділені, на її думку, особливу енергетику. Одним з таких вона назвала Чернечу гору, яка знаходиться в Каневі.

«Фігура Тараса Шевченка для українців і жителів усього світу актуальна і сьогодні. Незважаючи на те, що ми відзначаємо 156 років з дня його смерті, він живе серед нас, в нашій пам'яті, в його творах, які не вмирають », – зазначила Марина Порошенко.

Нагадаємо, у Львові пройшов конкурс двійників Тараса Шевченка, присвячений до 204-го дня народження великого письменника і поета. В фінал конкурсу прошли 18 учасників. Ім потрібно було зачитувати віршування поета.

Також ЗМІ повідомляли, що 31 січня 2018 року з'явилася інформація про те, що Український культурний фонд під керівництвом Марини Порошенко наповнюється за рахунок бюджетних надходжень та спонсорських коштів.
 

Популярне: "Всіх, хто старше 35 років зобов'яжуть…": Нові деталі пенсійної реформи