Навколо загибелі 29-річного уродженця Дніпра В'ячеслава Голенко в селищі Лазурне Херсонської області назріває скандал. Друзі загиблого вказують на дивні нестиковки і підозрюють поліцейських в причетності до злочину, пише обозрєватель.

Напередодні жахливої ​​події чоловік разом з дівчиною відпочивали в клубі "Апельсин" з компанією, з якою там же і познайомилися.

За словами супутниці загиблого Оксани, вона відлучилася на 5 хвилин, а коли повернулася ні Слави, ні компанії на місці вже не було. Пошуки молодої людини не увінчалися успіхом, а на ранок, коли дівчина звернулася в поліцію, виявилося, що того вже знайшли мертвим.

Друг загиблого Денис повинен був зустрітися з В'ячеславом в Лазурному 27 липня, приїхавши на місце, він дізнався про трагедію.


"Я відразу сів в машину і поїхав до райвідділу. Там мене зустрів співробітник поліції, який почав запевняти, що Слава наркоман, ніби у нього зношене серце, і ще всяке говорити. Це при тому, що він був спортсменом і наркотиками ніколи не захоплювався", – розповідає нам друг загиблого.

За офіційними даними поліції Херсонської області, В'ячеслав Голенко помер в результаті нетравматичного субрахноідального крововиливу в мозок. Дивний момент полягає в тому, що на фото, яке розміщене на Facebook-сторінці спільноти "Типовий Херсон", на лобі загиблого явно видна гематома, про яку також розповідала і його дівчина.

Правда, в морзі Денису сказали, що ніякої гематоми не було – це всього лише подряпина. Але оглянувши тіло одного, він з упевненістю заявляє, що у В'ячеслава був проломлений череп, це не могло бути просто подряпиною.

Популярне: “Задерла спідницю та просила взяти аналізи”: В Одесі слідчий поліції влаштувала п’яну ДТП

Рідні та друзі загиблого наполягали на повторному розтині, але поліція відмовила.

"Позавчора, 31 липня, Славу перевезли в херсонський морг, ввечері ми домовилися з ними провести повторну експертизу, а вранці вони вже нам відмовили. Дзвонили, дізнавалися, де можна провести розтин в Дніпрі, нам сказали, що ми можемо розтин зробити, але ми правду не скажемо, лікарська таємниця, скажімо так", – заявив Денис.

Ще одна дивина полягала в тому, що поліцейські, за словами Дениса, надавали різну інформацію про те, де ж знайшли тіло. За однією версією убитого знайшли за клубом "Апельсин", за іншою – на пляжі.

З огляду на всі недоліки, Денис вирішив самостійно дізнатися, що ж сталося в ніч з 26 на 27 липня.

"Ми опитали співробітників клубу, працівників торгових точок, які там поруч стоять. В клубі нам повідомили, що Славу вивели два співробітника поліції, цю інформацію підтвердила нам ще одна очевидиця. За її словами, вони його посадили на драбину біля клубу, яка веде до пляжу. Через якийсь час поліцейські до нього знову підійшли, щось від нього хотіли", – розповідає він.

"Ще один очевидець розповів, що близько 4:00 ранку бачив, як поліцейські умивають якусь людину, він був в крові", – додав Денис.

На думку одного вбитого, поліція кинула Славу мертвим або живим на пляжі, поки вранці тіло не знайшли перехожі. Співрозмовник зазначив і ще на один факт – за словами очевидців, на загиблому були штани та кросівки, а також він мав при собі годинник і ланцюжки. А ось в морг його привезли в одних плавках.

"На питання, чому Славу привезли без речей, відповісти не змогли, сказали писати заяву. А йдучи він з усмішкою сказав: "Це вам не Дніпро, а Херсон", – розповідає Денис.

Пізніше друзі Слави помітили в справі про вбивство ще й лист про вилучення наркотиків. Вони звернули на це увагу начальника відділення, який нібито тут же почав вибачатися, мовляв, це в справа потрапила випадково.

Наш співрозмовник висловив сумнів, що херсонська поліція зможе об'єктивно розслідувати справу смерті його друга. "Місцеві жителі розповідають, що у них як у 90-х – все кришує поліція, а самі вони просто бояться давати свідчення, щоб не привертати до себе зайвої уваги", – підсумував Денис.