«Російська Федерація робить спроби розгорнути додаткові військові сили біля кордону з Україною», – заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Він пояснив, що зараз відбуваються активні спроби Росії розгорнути військові підрозділи уздовж кордону з Україною.

Також секретар уточнив, що за кількістю вони вже можуть порівняти з тими, які були розгорнуті в 2014 році, коли РФ приймала рішення про введення військ.

«Нові підрозділи, які вони розгортають на нашому кордоні, не є простою демонстрацією сили. Вони можуть бути використані для ведення активних бойових дій. Ми повинні це розуміти, і бути до цього готові », – підсумував Олександр Турчинов.

Популярне: Масові перевірки та шалені штрафи: як каратимуть українців вже з жовтня

Варто нагадати, що секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов прирівняв загрозу розвитку агресивної аморальності в українському суспільстві до загрози, пов'язаної зі збройною агресією Російської Федерації проти України. 

Про це секретар РНБО сказав на прес-конференції після зустрічі протестантських релігійних і громадських діячів, мета яких – об'єднатися у спільний громадський рух церков і громадських організацій України.