Директор фонду "Демократичні ініціативи", соціолог Ірина  Бекешкіна висловила думку, що для Зеленського зараз важливо якомога швидше розпустити Верховну Раду і призначити нові вибори. Вона переконана, що новообраний президент "легко знайде 100 осіб", щоб у складі своєї партії завести до Ради.

Соціолог погоджується, що Порошенку зараз також, як і Зеленському, було б вигідно провести дострокові вибори до Верховної Ради, оскільки до осені він може розгубити своїх симпатиків.

"Але в будь-якому разі, якщо вибори відбудуться зараз, у Зеленського в Раді буде переважна більшість", – підкреслила директор фонду "Демократичні ініціативи".

Говорячи про шанси партії Святослава Вакарчука на виборах до Верховної Ради, Бекешкіна зазначила, що "за Вакарчука голосуватимуть люди з електорального поля Петра Порошенка".

До слова, завтра 20 травня відбудеться інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського. Є ймовірність, що одразу після присяги Зеленський оголосить про розпуск Ради і призначить дострокові вибори до парламенту. Імовірна дата виборів – 14 липня.