5510293

Розподілом коштів держбюджету займатиметься Координаційна художня рада

Міністр культури та віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко заявив, що Мінкульт у цьому році не буде "фінансувати прості концерти", а зосередиться на підтримці тих артистів, які їздять в зону АТО або якимось чином допомагають проведенню АТО, передає Корупція.інфо

Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінкульту в фейсбуці.

"Поки у країні російська агресія, ми не можемо працювати, як в мирний час, і культури це також стосується", – заявив міністр.

В інтерв'юКириленко заявив, що пріоритетом культурної політики, на його думку, є допомога українським військовим та АТО.

"У міністерство приходять тисячі прохань про підтримку від відомих і талановитих людей. Але в цьому році всі кошти будуть йти на державні заходи, офіційні події чи пам'ятні дати, а все інше – тільки на ті заходи, які сприяють проведенню АТО і підтримують бійців", – пояснив Кириленко.

У понеділок, 2 лютого, повинен бути створена Координаційна художня рада, до якої увійдуть відомі українські артисти, які вже виступають в АТО або планують це зробити. Рада буде координувати поїздки в зону АТО – "щоб не їздити в одні і теж місця, а покрити всі – і передову, і госпіталі, і великі збірні пункти".

Крім того, члени ради будуть контролювати розподіл коштів на мистецькі заходи, пов'язані з АТО.