Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Зіновія Андрійовича з фракції “Слуга народу”. У парламенті поточного скликання Андрійович був членом Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

За дострокове припинення депутатських повноважень Андрійович проголосували 306 парламентаріїв. Трансляцію засідання ВР у вівторок, 17 листопада, вів YouTube-канал “RadaTVchannel”. Таким чином нардепи підтримали заяву їхні колеги про складання повноважень, від 7-го листопада.

“У четвертий раз я став головою Надвірнянської ОТГ. Працював міським головою з 2006 по 2019 рік. Хочу подякувати всім за те, що мали можливість творити історію громади і України”, – сказав депутат.

За даними ЦВК, за Андрійовича віддали голоси 62,24% виборців. Але якби він не пройшов на місцевих виборах, то все одно залишався б при владі, не здаючи свій депутатський мандат.

У 2019 Зіновій Андрійович був обраний депутатом Верховної Ради дев’ятого скликання від “Слуги народу” по виборчому округу No87 в Івано-Франківській області. На момент обрання нардепом Андрійович був Надвірнянським міським головою. Поки політик був депутатом, з осені 2019 року, його повноваження в Надвірній виконував Тарас Пекарський. До того як стати в.о. міського голови, Пекарський працював секретарем цього міськради.

Як повідомляє “РБК-Україна”, на місцевих виборах в країні балотувалися 56 діючих нардепів: 36 осіб йшли до обласних рад, 18 – в міські, і чотири – в районні. Примітно, що жоден народний обранець не хотів стати депутатом сільської (селищної) ради.