111

П’яний дебошир висмикнув з гранати запобіжну чеку і погрожував перехожим. Міліціонери затримали чоловіка і запобігли вибуху. Сам затриманий зізнався, що він боєць батальйону «Айдар». Виявилося, що правопорушник – громадянин Білорусі.

Про це повідомили з прес-служби ГУ МВС України в Києві, передає Корупція.інфо

«Сьогодні, 2 лютого, близько 1-ї години ночі по вулиці Тимошенка у місті Києві працівники наряду патрульної служби Оболонського районного управління столичного ГУМВС затримали чоловіка у стані алкогольного сп’яніння. Він погрожував перехожим громадянам гранатою «Ф-1», яку тримав у руці в бойовій готовності (без чеки)», – йдеться в повідомлення прес-служби.

Старший патрульний обеззброїв правопорушника та вивів гранату зі стану бойової готовності – вставив у неї знайдену запобіжну чеку.

Як пізніше з’ясувалося, затриманий виявився 32-річним громадянином Республіки Білорусь. Молодик заявив, що він є військовослужбовцем батальйону «Айдар». Але документів, що це б підтвердили він не показав. Натомість правоохоронці встановили, що з листопада минулого року чоловік перебуває на батьківщині у розшуку як безвісно зниклий.

Начальник ГУМВС України в місті Києві Олександр Терещук  клопотає перед керівництвом МВС про заохочення працівника міліції, який затримував дебошира з гранатою. За вмілі, рішучі та професійні дії правоохоронця представлено до отримання чергового спеціального звання капітан міліції.