В Клавдієво-Тарасовому під Києвом завод з виробництва ялинкових прикрас випустив партію новорічних куль з логотипом армії Російської Федерації і написом “Армія Росії”.

Про це в Facebook повідомив екскурсовод Сергій Савченко.

“На вході до художнього цеху екскурсовод наполягає, що фото і відеозйомка заборонені. Тепер я розумію чому. Не дай Бог відвідувачеві побачити, що там за прикраси виробляють майстри … Це потрапить в Інтернет, тоді відкриється стільки цікавого, а разом з тим – небажаного, неафішованого “, – написав Савченко.

Чиє Клавдієве, або Фабрика крихких новорічних мрій

Розбити віру в добро і людей так само просто, як і новорічну…

Опубліковано Екскурсовод Сергій Савченко Пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

Увага! Присутня ненормативна лексика.

Користувачі соціальної мережі поцікавилися, куди ж прямує товар і хто є замовником. Дехто припускав, що новорічні прикраси з “армією РФ” виготовляють з метою пропаганди, інші стверджували, що – на експорт.

Тим часом адміністрація фабрики визнала, що співпрацює з Росією.

“Історично склалося так, що одним з ринків збуту продукції була Російська Федерація. У зв’язку з короткою сезонністю бізнесу і в боротьбі за ринок з китайськими виробниками за останні шість років фабрика не змогла повністю відмовитися від російського ринку. Частина річної продукції фабрика поставляла до Росії, замовлення розміщувалися через CRM-систему, що дозволяло максимально оптимізувати і прискорити виконання замовлень в умовах стислих термінів “, – йдеться в повідомленні Павла Гукасова, яке розповсюдила в Facebook пресслужба підприємства.

Опубліковано Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас Пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

На фабриці стверджують, що тираж вже ліквідували, а в майбутньому всі замовлення будуть проходити етичний контроль. Керівник підприємства вибачається і розділяє обурення громадськості.

На Клавдієвську фабрику ялинкових іграшок в Київській області, яка виробляла новорічні прикраси для армії Росії, також прибули ветерани АТО. Вони пред’явили претензії директору виробництва.

Керівник виробництва сказав головний аргумент, чому його фабрика взялася за це замовлення. “Краще я звідти візьму гроші і будуть тут платити податки”, – відповів директор.

“А я так не вважаю … Я покинув роботу і пішов воювати”, – відповів йому один з АТОвців.

“Що хочете, те й робіть. Палите мене, бийте, що хочете, вляпався”, – додав господар підприємства.

Атовці з ним не погодилися. Вони зажадали, щоб власник показав утилізовані іграшки та контракти.

Він попросив дочекатися поліції, так як до нього в цех прийшло багато людей, а він був один. Правоохоронці оглянули приміщення фабрики.

На даний на місце, де знаходиться фабрика, прибули правоохоронці. Проводиться огляд приміщення. Всього для армії Росії було вироблено 75 іграшок.