Терористи "ЛНР" захопили в полон активістку Євромайдан, мешканку Луганська Марію Варфоломеєву

Про це УНН повідомила журналіст Харківської правозахисної групи Яніна Смілянська, пише Корупція.інфо з посиланням на УНН.

"Останній раз вона виходила на зв'язок 9 січня. Марія – мешканка Луганська, яка є активісткою українського Євромайдан. Дівчина займалася художньою фотозйомкою. Ніколи не розлучалася з фотоапаратом. Ймовірно, що вона фотографувала в той момент, коли її схопили представники" ЛНР ". Зараз її звинувачують у тому, що вона "корректіровщіца", шпигун "Правого сектора", – повідомила Смілянська.

За словами правозахисників, дівчина залишилася жити в Луганську через необхідність доглядати за бабусею. Однак, члени її сім'ї не виходять на зв'язок.
 

"28-го грудня вона була у нас в Харкові. 6 січня вона повернулася до Луганська.

Точно знаємо, що вона виходила на зв'язок 9 січня, а потім вона тільки була "онлайн" в соцмережах. Однак, 31-го січня в Інтернеті з'явилося перше повідомлення, що вона затримана. Коментар надавав "міністр МВС ЛНР". З'явилося відео, нібито затримали українську журналістку-навідниця. Що вона фотографіровала якісь військові об'єкти "ЛНР", – розповіла Я.Смелянская.

Правозахисникам вдалося зв'язатися з одним з довірених осіб глави "ЛНР" Плотницького, але інформації про затримання дівчини отримати інформацію не вдалося.

Джерело: Корупція.інфо