Сепаратисти продовжують обстріли по лінії розмежування і ведуть підготовку до нових спроб наступу.

Читати: Останні новини з АТО: готується новий наступ бойовиків

РНБО опублікував зведення інформації про ситуацію в зоні АТО на сході України станом на 4 лютого.

"Ситуація в зоні АТО залишається складною. Противник здійснює масований обстріл позицій сил АТО на Дебальцевському і Сєвєродонецькому напрямках, а також у районі р. Щастя та смт Станиця Луганська. Спостерігається накопичення боєприпасів, озброєння, військової техніки і живої сили терористів для повторення спроб наступальних дій на Дебальцевському і Волноваському напрямках. За останню добу бойовики понесли втрати в живій силі і техніці, зокрема, за інформацією оперативного командування «південь» в районі н. п. Сміливе знищений танк, н. п. Жовте – БМП ворога", – йдеться в повідомленні РНБО.

Також повідомляється, що сепаратисти намагаються проводити активні диверсійно-розвідувальні дії вздовж лінії розмежування, а також на об'єктах інфраструктури та шляхи забезпечення сил АТО.

"Вчора у Тельманівському районі Донецької області наші військові зафіксували порушення повітряного простору ворожим безпілотним літальним апаратом, який вів авіарозвідку на значній висоті", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в результаті постійних артилерійських обстрілах бойовиків р. в Авдіївці та Дебальцеве відсутнє централізоване водо-, електро – та теплопостачання. Поблизу з. Артема Станично-Луганського району Луганської області через обстріли пошкоджений магістральний газопровід Північний Кавказ – центр.

За минулу добу в зоні АТО загинули чотири українських військовослужбовців, 25 були поранені.

Читати: Сили АТО накрили артбатарею бойовиків під Докучаєвськом – Тимчук

У свою чергу сепаратисти повідомляють про бої навколо Дебальцеве. Наголошується, що деякі населені пункти були нібито взяті. Також повідомляється про будівництво укріплень для утворення так званого "дебальцевського котла". Сепаратисти відзначають, що "весь котел під обстрілом вже 5 днів".

1574125