ато

Останні новини з АТО інформують про накопичення сил бойовиків для подальшого наступу в районі Дебальцевського плацдарму.

У районі н.п. Дебальцеве російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил і засобів, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися «корінного перелому» в подальших атаках. Протягом останньої доби командування противника в даному районі зосередило боєздатні підрозділи на нових напрямках, відновлюючи боєздатність своїх тактичних груп, раніше зазнали втрат, передає Корупція.інфо з посиланням на оперативні дані групи «Інформаційне опір».

Зокрема, в район Дебальцевського плацдарму супротивник додатково перекинув 18 танків, 23 бойових броньованих машини (ББМ), порядку 55 одиниць критого вантажного автотранспорту. Перекидання сил і засобів здійснюється за двома основних маршрутах: східному (через Алчевськ – Стаханов – Брянка) і західному (через Сніжне – Шахтарськ – Єнакієве).

Раніше перекинутих в район н.п. Дебальцеве зведене танковий підрозділ супротивника з 16 танків (що прибуло з району н.п. Красний Луч) після участі в 3-добових боях виявилося фактично розгромленою (7 танків було підбито в першу добу наступу, 4 танки втрачені в ході ударів української артилерії в перебігу подальших двох діб , ще 3 танка вийшли з ладу з різних причин, на сьогодні в строю залишилося всього 2 машини, при цьому 3 танка з числа підбитих раніше бойовики намагаються евакуювати для відновлення).

У районі н.п. Горлівка терористи розгорнули центр з обслуговування та ремонту бойової техніки, пошкодженої в боях на Дебальцевському плацдармі. Також фіксується активний підвезення в даний населений пункт палива та боєприпасів.

Читайте також: Бойовики готують новий наступ в районі Дебальцевого – Тимчук

У районі н.п. Донецьк терористи також нарощують свої ударні тактичні групи, що діють в районах, прилеглих до «лінії фронту». За добу відзначається прибуття живої сили на 20 критих вантажівках, а також 11 одиниць броньованої техніки (включаючи 1 танк). Загальна чисельність угрупування російсько-терористичних військ, зосередженої в цьому районі, перевищує 3 тисячі людей, які розподілені по декількох тактичних групах, а також складають «внутрішній гарнізон» Донецька. Також у складі угрупування, зосередженої в районі н.п. Донецьк, загалом близько 25 танків (зосереджені в кількох ударних групах, розтягнутих на досить протяжному ділянці в північній і західній частинах міста), близько 85 ББМ і три групи артилерійської підтримки.

У районі н.п. Кримське і Трьохізбенка (район Бахмутськой траси), а також в районі між н.п. Щастя та Станиця Луганська противник продовжує вести активну контрбатарейну боротьбу, проте вже уникає активних наступальних дій. (Раніше в районі н.п. Станиця Луганська терористи зробили спробу прорвати оборону українських військ за допомогою комбінації масованого вогню і активних дій невеликих мобільних груп піхоти за підтримки бронетехніки). На даний момент знову відзначається застосування противником тактики «засадних» і «блукаючих» танків за підтримки мінометів (зафіксовані як мінімум дві таких групи, періодично завдають вогневі удари по передових позиціях українських військ).

У Краснодон прибув транспорт з знищеними в боях за Дебальцеве місцевими бойовиками. «Зведений батальйон», сформований в даному населеному пункті спеціально для участі в наступі (порядку 500 чол.), За 3 дні активної участі в боях втратив тільки вбитими 51 чол.

У районі н.п. Докучаєвськ артилерійська батарея російсько-терористичних військ (6 САУ 2С1 «Гвоздика»), яка періодично наносила вогневі удари по передових позиціях українських військ на даній ділянці, була накрита української артилерією. Українськими військами були застосовані далекобійні артилерійські системи за заздалегідь переданим розвідданими. Удар був нанесений в момент заправки артсистем бойовиків паливом. Три САУ терористів знищені.

Джерело: Корупція.інфо