Колишній судді Микола Чаус знову нагадав про себе після викрадення. Тепер він опублікував у своєму телеграм відеозвернення, де заявив, що збирається повернутися в Україну та пригрозив компроматом на своїх викрадачів.

Відеозвернення з’явилося у телеграм-каналі судді зранку 19 травня. Екссуддя залишив під ним загадковий підпис: “залишилося 10 годин”.

Колишній суддя наголосив, що з’явиться в Україні вже найближчим часом і разом з адвокатами відповість на всі питання українського суспільства.

“Люди, причетні до мого викрадення у 2016 році, бояться мого повернення. Вони зроблять все, щоб я замовк. А, знаючи їхні можливості, зокрема й фінансові, я переживаю за своє життя”, – сказав Чаус.

Саме тому, за його словами, він передасть друзям свої рукописи, в яких мовиться про кривдників екссудді. Чаус додав, що після цього матеріали потраплять до правоохоронців.

“Прошу правоохоронні органи України” поставитися до цих матеріалів з усією відповідальністю, попри посади, статус та прізвища, вказані мною”, – підсумував екссуддя.

Нагадаємо, колишній суддя Чаус втік з України у Молдову ще у 2016 році. Сталося це після гучного скандалу з хабарем. Вже у 2017 році його затримали у Молдові.

САП вимагала видати Чауса Україні для проведення досудового розслідування. Натомість сам Чаус просив права на притулок в Молдові.

3 квітня 2021 року адвокати Чауса заявили про його викрадення. Пізніше в анонімних телеграм-каналах з’явилися відеозаписи ймовірного викрадення і фото Чауса зі слідами побоїв. Поліція Молдови підтвердила викрадення.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.