“За усіма цими Ганапольськими та Чалими ми щось підзабули про головне хамло минулого тижня — Гео Лерос. Нагадаю, що цей недодепутат прямо з трибуни Верховної Ради показав «середній палець» Зеленському, а якщо точніше, то Президенту (інституції), тобто виказавши неповагу усій країні”, – пише на своїй сторінці у Фесбук блогер Євгеній Прокопишин.

І одразу ж додає, пояснюючи, що:

“Я розумію, що Лерос це зробив не просто так, швидше за все за великі гроші, які він і раніше отримував уже за подібні виходки біля трибуни Парламенту (ви ще ж пам’ятаєте ті відео, де він отримує інструкції та гроші?)

Лерос розуміє, що йому тепер світить реальний тюремний термін за його злочини (він же і авто собі сам підпалив, щоб звинуватити Офіс Президента) і таким чином ще більше нагнітає ситуацію, щоб показати потім, що це «розправа влади над опозиціонером» — звичайна і досить популярна тактика захисту в нашій країні. На сам кінець я хотів би 100500-й раз повторити — нам потрібно міняти КПК і Конституцію (в тому числі в частині покарання політиків, от за такі виходки я би відразу позбавляв депутатського мандату, тоді би всі спочатку думали, і лише потім говорили і робили, а не навпаки)”, – у завершенні наголосив блогер.

До слова, єдиний телеканал, який зубами вчепився в палець Лероса і зробив із цього центральну тему – це телеканал Порошенка «Прямий».

“Чудово розуміючи ступінь незалежності «Прямого», іноді здається, що справжня редакція знаходиться на вулиці Лаврській. Можна зробити висновок, що середній палець Лероса – це креатив партійців Порошенка та кульмінація великого перфомансу «Євросолідарності» у Раді. Може Петру Олексійовичу час зробити камінгаут і визнати свої стосунки з Леросом. Якщо Лерос став уже настільки частим гостем «Прямого», що з’являється там частіше, ніж деякі депутати фракції Порошенка, то чого ховатися. Нехай оформлять стосунки приймуть Лероса до фракції Порошенка”, – пише політолог Андрій Золотарьов.

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Гео Лерос, виступаючи нещодавно в парламенті, назвав президента Володимира Зеленського, який також присутній у сесійній залі, зрадником.

Лерос вийшов на парламентську трибуну і, звертаючись до Зеленського, сказав:

«Бачу ваш Єрмак теж тут. Я хочу вам сказати, що я не боюся говорити правду. Ви можете скільки завгодно нацьковувати на мене свої правоохоронні органи, клепати справи, але не боюся говорити правду. Ви – головний зрадник у країні”.

Речник Руслан Стефанчук сказав вимкнути мікрофон Леросу, що і було зроблено.

У відповідь Лерос показав Зеленському нецензурний жест середнім пальцем.

Після виступу Гео Лерос розповів “Страні”, навіщо показав середній палець президенту на трибуні Ради.

Він уточнив, що «фак» призначався двом – президенту Зеленському та голові Офісу Андрію Єрмаку.

«Вони тіло від плоті. Два смішні диктатори. Такі собі Лукашенко на мінімалках, головні корупціонери та посміховиська в країні, які продовжують узурпувати владу. Мій фак означав: ваше місце не на керівній посаді, а у в’язниці», – сказав Лерос.

Своєю чергою Телеграм-канал Таэмниці депутата повідомили про те, що Лерос даремно сподівався, що на його середній палець хтось відреагує. Звертати увагу на маргіналів можуть лише такі ж маргінали, як і він сам.

До слова, цей інцидент відбувся в важливу мить – в час призначення Міністра оборони.

Тоді блогер Михало Шнайдер на своїй сторінці у Фейсбук писав, що:

“Можливо, активність цього персонажа оплачена не попереднім замовником, а “Гетьманом”. Але це нічого не змінює насправді Справи. Наприклад, у парламенті минулого скликання у Петра Олексійовича був депутат Барна, який готовий був зробити все, що завгодно для свого Шефа. Ну а в парламенті цього скликання таку роботу для Порошенка робить саме Лерос”, – тим самим блогер погодився з думкою інших політологів та політичних коментаторів.