Німеччина прийняла рішення відмовитися від російського газу. Берлін перейде на постачання із США.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц нещодавно виступив з офіційною заявою, де підтвердив відмову від російського газу та перехід на постачання зрідженого газу із США, запевнивши населення Німеччини про фінансову допомогу у зв’язку з підняттям цін.

Окрім того, пан Шольц заявив про підвищення бюджету на оборону Німеччини до 2% від ВВП і намір закріпити це в Конституції країни.

Він адресував історичний контекст обережного ставлення до надання зброї іншим країнам та обмежений внутрішній бюджет на захист, з тим, що нинішня ситуація в Україні зумовила необхідність укріплення оборони й підтримку суверенітету всіх країн.

“LNG термінали мають бути розширені якнайшвидше”, – заявив канцлер Шольц під час виступу в Бундестазі.

Крім того, Шольц повідомив, що ЄС планує візові обмеження для російських урядовців.

Про це оголосив канцлер Німеччини Олаф Шольц на позачерговому засіданні парламенту Німеччини з огляду на війну в Україні, повідомляє “Європейська правда”.

“У майбутньому – каральні заходи щодо Путіна та людей з його найближчого оточення, обмеження на видачу віз російським чиновникам”, – заявив Шольц, розповідаючи парламентарям про заплановані санкції за війну Росії проти України.

Шольц заявив, що Росія загрожує безпеці всього континенту. Тому більше не може вважатися нормальним партнером.

Важливо. Це не означає, що сьогодні німці самі закривають труби, обрізають поставки і так далі. Ні. Це означає, що німці прозріли. І що росіяни більше не є партнерами. Як тільки LNG-термінали будуть розширені – нових контрактів не буде.

Все, шляху назад немає. Тепер Європа разом до кінця. Паралельно Брюссель планує розпочати постачання зброї та палива для української армії у масштабах ЄС.

Раніше стало відомо, що німецький уряд відправить в Україну 1000 одиниць протитанкового озброєння та 500 зенітно-ракетних комплексів “Стінгер” із запасів Бундесверу. Про це у Твіттері повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц.

“Російське вторгнення в Україну є поворотним моментом. Наш обов’язок – зробити все можливе, щоб підтримати Україну в захисті від армії Путіна, що здійснила вторгнення”, – написав Шольц у Twitter.