Президент України Петро Порошенко в ніч на 11 лютого відвідав Краматорськ, який напередодні обстріляли терористи, щоб на власні очі побачити, який збиток місту завдали боевики. Також в місто прибув французький філософ Бернар-Анрі Леві.

Про це повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, передає Корупція.інфо

Читати: Обстріл Краматорська: 6 загиблих, 21 людина поранена 18+ (ФОТО)

За його словами, Петро Порошенко не міг у цю ніч не поїхати до Краматорська, тому що він повинен був напередодні Мінських переговорів «побачити на власні очі, які шрами на українському тілі залишає Смерч».

«Трирічний хлопчик ледь не втратив руку від важкого осколкового поранення. Його врятувала мати – накрила дитину своїм тілом. Зараз він у лікарні і не знає, що його мами більше немає. Цю історію президенту розповів лікар лікарні Краматорська », – написав Цеголко на своїй сторінці в соцмережі.

Він згадує окремі моменти з побаченого в обстріляному місті триповерхового будинку, пробитого наскрізь ракетою, лялька і жіноча сумочка, втрачені недалеко від ракетної воронки, десятки покалічених людей на лікарняних ліжках, які «не просять про допомогу, вони просять про мир».

Також він висловив обурення через касетні бомби більше метра довжини у дворах житлових будинків.

Прес-секретар президента розповів, що в Краматорськ прилетів також французький філософ Бернар-Анрі Леві, щоб підтримати українців у боротьбі за власну незалежність.

Леві заявив, що подібні злочини проти людяності обов'язково повинні бути покарані.

«Сьогодні світ має шанс зупинити агресію Росії проти України. Повинні ним скористатися », – додав Цеголко.