Унаслідок обстрілів російською армією об’єктів комунальної власності Миколаєву завдано збитків на майже 400 млн грн. Про це повідомив у Телеграмі міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Збитки, завдані об’єктам комунальної власності, а це школи, дитячі садки, медичні заклади, заклади освіти та спорту тощо, становлять близько 400 мільйонів гривень, – зазначив Сєнкевич.

За його словами, загарбники пошкодили у місті близько 800 об’єктів приватної власності. Зокрема, під час нещодавнього ракетного обстрілу пошкоджено значну кількість приватних будинків. Деякі з них не підлягають відновленню. Тоді поранення дістали 5 осіб.

Сєнкевич нагадав, що громадяни, чия власність була пошкоджена внаслідок війни, можуть подати заявку на відшкодування в застосунку “Дія”.

За останній тиждень сума прямих втрат економіки України через руйнування та пошкодження інфраструктури зросла на 3,1 мільярда доларів. Станом на 19 травня загальна сума прямих задокументованих інфраструктурних збитків становить 97,4 мільярда доларів, або 2,9 трильйона гривень. Про це повідомляє Київська школа економіки.

Третій тиждень поспіль значно зростають збитки від пошкоджених і зруйнованих житлових будинків унаслідок війни. За останніми оцінками, сума збитків через руйнування житла зросла на 3 мільярди доларів. Станом на 19 травня через війну зруйновані чи пошкоджені 38,6 мільйона квадратних метрів житла на 33,9 мільярда доларів.

Крім того, зросли збитки від руйнувань та пошкоджень підприємств — на 207 мільйонів доларів за останній тиждень. Загалом за час війни постраждали щонайменше 216 заводів, фабрик і підприємств на 10,6 мільярда доларів.