Україна має продовжувати топити кораблі Чорноморського флоту Росії, щоб вигнати окупантів із Криму. Скарги Кремля щодо цього нікого у світі вже не цікавлять.

Про це заявив капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах в ефірі всеукраїнського телемарафону, коментуючи атаку безпілотників на кораблі ЧФ РФ у Севастопольській бухті.

Оцінюючи нинішній стан Чорноморського флоту РФ, Табах зазначив:

«Я даю їм двійку з мінусом після потоплення крейсера «Москва» та п’ятірку українських військ. Ви постійно ганяєте і топите російський флот, хоча ви країна, яка флоту взагалі не має».

За його словами, “дуже дивно, що Росія звинувачує Україну в тому, що вони пошкодили російські кораблі”:

Це все одно, що звинувачувати радянську армію, що вона взяла армію Паулюса в оточення під Сталінградом. Ви напали на Україну, а тепер звинувачуєте. Ваш флот стоїть у їхніх водах, і ви звинувачуєте, що вони вас топлять».

Коментуючи заяви офіційних осіб РФ про нібито причетність до атак спецслужб Великобританії, американський офіцер заявив:

«Те, що вони звинуватили Велику Британію – нехай звинувачують марсіан. Яка різниця? Цей флот треба топити, російські війська з Криму виганяти та звільняти територію будь-якими можливими для України способами. А що говорить Росія і в чому звинувачує – думаю, що сьогодні у світі ніхто не слухає їх та не сприймає серйозно».

Потужні вибухи на базі Чорноморського флоту РФ у захопленому Севастополі відбулися в результаті того, що вперше проведена масштабна атака надводними дронами і БПЛА. Типові засоби реагування і оборони морської бази, наявні у росіян, не впоралися з цією атакою.

Головний редактор censor.net Юрій Бутусов в інтерв’ю НВ розповів, що застосування надводних та повітряних дронів для атаки на кораблі росіян у Севастополі було безпрецедентним.

«З технічного погляду це абсолютно безпрецедентні події, які зараз, гадаю, для всіх військових у світі є основною темою для обговорення. Вперше здійснено масштабну атаку надводними дронами, безпілотними апаратами», — підкреслив Бутусов.

За його словами, один із кораблів, до яких підпливають надводні дрони і, ймовірно, вражають їх, — це фрегат того проекту, до якого належить «Адмірал Макаров» (раніше повідомлялося, що він став флагманом Чорноморського флоту РФ після затоплення крейсера «Москва»). »). Окрім того, «Адмірала Макарова» було вражено ще як мінімум два десантні кораблі окупантів.

До слова, Адмірал Макаров є носієм крилатих ракет “Калібр”. Саме з нього в липні були випущені ракети, які вдарили по Вінниці і вбили українців.

Співрозмовник звернув увагу на те, що дрони для повітряної та надводної атак були зроблені українськими фахівцями з високим рівнем інженерних знань.

“І, звичайно, координація, те, що було завдано одночасно удар дронами з повітря і з моря — це абсолютно безпрецедентне за своїм масштабом технічне завдання. Розуміючи те, що подібна операція була проведена вперше в світі, думаю, можна це розцінити як величезний технічний успіх”, — додав Бутусов.

Він додав, що відомо, що одночасно з атакою надводних дронів кораблі ЧФ РФ були атаковані безпілотниками з повітря.

Нагадаємо, в Севастопольській бухті сталася пожежа на військових кораблях РФ. Одним з тих, які вибухнули, виявився фрегат “Адмірал Макаров”.

Внаслідок вибухів в Севастополі були пошкоджені декілька кораблів, зокрема, флагман Чорноморського флоту. Малоймовірно, що це могла бути провокація самої Росії.

Втрата хоча б одного корабля сильно б’є по Чорноморському флоту.

Атака, яка була здійснена у Севастополі, дуже добре відпрацьована та прорахована людьми, що її готували. Найімовірніше, вона була багаторівневою.