Контрнаступ ЗСУ вже розпочався з ударів по нафтобазах та пальному окупантів, щоб зупинити їхню логістику.

Таку думку висловив політолог Михайло Шейтельман в ефірі одного із телеканалів.

“Контрнаступ ЗСУ, зважаючи на все, у певному сенсі почалося. Спочатку вдарили по нафтобазі окупантів у Севастополі, залишивши російський флот без соляри і дизеля. Зараз горить нафтобаза на Таманському півострові поблизу так званого “кримського мосту”. Деякі партизани в РФ спустили в РФ два поїзди. У Брянській області військові БПЛА атакували військовий аеродром”, – сказав політолог.

На думку Шейтельмана, нічого дивного у такому розвитку подій немає: днями міністр оборони ФРН припустив, що ЗСУ можуть вдарити по військових об’єктах на території РФ, щоб знизити наступальний потенціал ворога.

Політолог також відзначив зміни у риториці російської пропаганди.

“Їм уже спускають нові методички, ставлять завдання серйозніше оцінювати можливості української армії, більше “реалізму” і менше шапкозакидальних настроїв щодо путінської “спецоперації”. Мабуть, у Кремлі зрозуміли, що відверто брехати собі гірше, раз пішли на таке відверте самовикриття”, – зазначив він.

На думку Шейтельмана, в цьому є певна перемога України, яка в нинішній ситуації набула стратегічної психологічної переваги над ворогом.

А тепер згадайте, як починався попередній контрнаступ. Далі ще краще  згадайте, як інтенсифікація ударів наближала втечу окупантів.

А потім ще не варто забувати, як ЗСУ увійшли на території, з яких Росія ганебно бігла, залишаючи техніку, озброєння, карти та багато чого цікавого.

Пише телеграм-канал “CYNIC”, у відповідь на прекрасний список з «бавовною».

«Все починається заново! Окупанти, щоправда, не здогадуються, куди і, головне, як буде здійснено наш план на окупованій території», – йдеться в повідомленні.

І щодо ударів по «центрах ухвалення рішень», про які раптом знову згадали пропагандисти. Кремль може передати “привіт” генералу “Армагеддону”, який благополучно витратив усі ракети на війну з трансформаторами.

Підкреслимо, що побоюючись витоку конфіденційної інформації, яка може негативно вплинути на результати, українське командування приховує деталі свого весняного контрнаступу.

Про це пише Politico з посиланням на європейських чиновників.

За їхніми словами, однією із причин, чому Київ утримується від обміну інформацією про контрнаступ, включаючи час, куди та скільки військ вони планують перемістити для операції, недавній “злив” документів Міноборони США. Після витоку офіційні особи США намагалися запевнити Україну та інших союзників у Європі, що вони встановлюють захист, але в Києві все ще перебувають у стані підвищеної готовності.

Як пише видання, українські високопосадовці всередині країни працюють над тим, щоб запобігти широкому розповсюдженню деталей, пов’язаних з плануванням контрнаступу. Один із чиновників України, який говорив на умовах анонімності, розповів агентству, що лише декілька людей знають план контрнаступу.

Коментуючи цю інформацію, у Пентагоні сказали, що Вашингтон і Київ досі мають той самий рівень обміну інформацією. Не було жодних ознак того, що Україна щось приховує від США, наголосили у відомстві.

“Вони не зобов’язані повідомляти нас або повідомляти нам заздалегідь”, – сказав журналістам речник Ради національної безпеки Джон Кірбі, відповідаючи на запитання NatSec Daily, чи боїться адміністрація, що українці тримають їх у невіданні.