Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко звинуватив мера Харкова Геннадія Кернеса в організації теракту в неділю, 22 лютого.

Про це Ляшко написав у себе в блозі, передає ІА Корупція Інфо

"З болем у серці прочитав про теракт у Харкові. Але, крім співчуття близьким загиблим і люті до терористів, одна думка знову не дає спокою…

Нашій владі катастрофічно бракує рішучості. Просто катастрофічно. Це відчувається і щодо воєнної ситуації, і щодо ситуації всередині країни.

Цілком очевидно, що до теракту у Харкові має відношення мер міста, лідер місцевих ватніків Геннадій Кернес. Якби нашій владі вистачило мужності посадити цього московського агента раніше – можливо, цих вбивств і не було б. Тому у теракті в Харкові винні не лише терористи та їх господарі у Кремлі. Винні і ті можновладці, які не посадили Кернеса", – написав депутат.

Ляшко нагадав, що Кернес не вважає Росію країною-агресором і активно брав участь у сепаратистських мітингах навесні 2014 року.

"Нагадаю, харківський мер нещодавно відкрито заявив у пресі, що не вважає Росію країною-агресором, що є розбіжним з позицією української влади та народу в цілому. Раніше він брав участь у мітингах сепаратистів у Харкові, чим сприяв розхитуванню громадського спокою та підриву державного суверенітету. Якщо у нас такі заслані козачки представляють владу, тоді не зрозуміло, навіщо наші хлопці, у тому числі, харків'яни, гинуть на Донбасі. Я переконаний, що в умовах військового конфлікту, подібні заяви службовця місцевого самоврядування несуть в собі загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України.

Тому я звернувся до Генпрокурора з вимогою притягти Кернеса до кримінальної відповідальності за ст.110-111 Кримінального Кодексу України.

Але Генпрокурор саджати ватніків не збирається", – зазначив він.