Зі слів голови Комітету Верховної Ради зі свободи слова, як виконавці, так і замовники мають нести кримінальну відповідальність.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин, прокоментувавши скандал зі стеженням за командою Bihus.Info.

Водночас Юрчишин відзначив, що сьогодні у СБУ виявляється більш зрозуміла позиція, ніж та, яка була висловлена пресслужбою ще вчора, коли намагалися «якось абсурдно» пояснити, що слідкували не за журналістами, а за наркотрафіком. Він підкреслив, що наркотрафік взагалі є підслідністю Національної поліції.

 «Тобто в самій власне позиції була якась така дуже нелогічність… Зараз дуже важливо, щоб не сталося те, чим погрожували слідчі СБУ журналістам програми Bihus.Info: зараз передадуть в Державне бюро розслідувань і там «поховають. Ми як парламентарі мусимо добитися, щоб справа не була «похована»… Якщо ми хочемо бути в ЄС і в НАТО… ми маємо назвати замовників і покарати», – додав голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова.