пенсія

Тимчасово призупинили видачу соціальних допомог і пенсій населенню в так званій Луганської народній республіці. Про це повідомляє «Інформаційний спротив».


«У«ЛНР »офіційно оголошено про« тимчасове призупинення виплат пенсій і соціальних допомог», – йдеться в повідомленні.

Даний вид виплат взагалі є для самопроголошеноъ влади так званих республік Донбасу болючим мозолем. То вони здыйснюють виплати пенсіонерам і людям на соцзабезпеченні купюрами, призначеними для утилізації, то тими, які давним-давно вилучені з обігу. Такі гривні не приймаються продавцями ще працюючих на території магазинів, і в підсумку населення Донбасу не може придбати продукти харчування та інші товари першої необхідності.

А між тим, в повідомленні групи «Інформаційне спротив» підкреслюється «різкий стрибок цін на продовольчу групу товарів». Зокрема, зазначено, що на деякі найменування ціни зросли на 70-80%.

Самопроголошені влади ЛНР сподіваються на те, що нещодавно введена ними мультивалютна система розрахунків вирішить проблему. Відповідно до неї, на території окупованого Донбасу можна розраховуватися і гривнями, і рублями, і доларами, і євро. Тільки вони не врахували, що на відміну від них самих, у пенсіонерів та інших малозабезпечених верств населення такої валюти, швидше за все, немає.

Джерело: Корупція.інфо