MOZ

Правоохоронці Хмельниччини заарештували посадовців Хмельницького обласного військового госпіталю. Ті керуючись службовим становищем привласнили понад 2 мільйони гривень. 

Новини передає Корупція.Інфо з посиланням на прес-службу МВС.

Працівники обласного управління державної служби боротьби з економічною злочинністю вияснили, що в грудні 2014 року посадовці Хмельницького обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни сфальсифікували папери щодо закупівлі медичного рентгенівського устаткування.

Читати: Посадовця Мінюсту спіймали на хабарі у 100 тис. грн

Змовившись із однією комерційною структурою із Дніпропетровська, медики записали до видаткової накладної велику суму. За поставку рентгенівського діагностичного комплексу з державного бюджету було заплачено 2 мільйони 350 тисяч гривень.

Однак обіцяного устаткування госпіталь так і не побачив. Змова посадовців госпіталю з дніпропетровськими ділками нанесла обласному бюджету збитків на суму понад два мільйони гривень. 

З прес-служби МВС повідомляють, що 18 березня за матеріалами правоохоронців, прокуратура Хмельницької області відкрила кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) КК України, за яким обґрунтовано підозрюється головний лікар медичної установи.

Читати: Прокуратура зловила податківця на хабарі в 220 тисяч

Нині підозрюваним загрожує покарання до 5 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.