dnr_i_lnr_2

Між самопроголошеними терористичними республіками ЛНР та ДНР назрівають протиріччя стосовно місцевих виборів. Зокрема, лідер так званої ЛНР Ігор Плотницький вважає можливим участь представників «Опозиційного блоку» у виборах, коли у ДНР не допускають колишніх регіоналів до реваншу у владі. 

Новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на «Преса України».

Думки про те, хто саме зможе взяти участь у виборах, які повинні бути проведені на Донбасі в рамках реалізації Комплексу заходів по виконанню Мінських угод, у представників тамтешньої влади різко розділилися. Якщо лідер ЛНР Ігор Плотницький ще допускає участь регіоналів у них, то у ДНР абсолютно проти.

«Та заради Бога, будь ласка, я двома руками за. Нехай сюди приїжджає Льовочкін і інші партійці, і розкажуть: де вони були, в яких окопах сиділи, скільки поранених винесли, скільки крові здали. І тоді заради Бога, якщо народ їх вибере, то – заради Бога», – сказав Плотницький.

В свою чергу, голова так званої «Ради безпеки ДНР» Олександр Ходаковський відкинув можливість участі регіоналів у місцевих виборах.

«Ми не дозволимо щоб, поки ті сили, які зараз вийшли на вулиці, які зараз пліч-о-пліч відстоюють і донецьку республіку і нашу мета, яку ми перед собою поставили, поки на передовій кладуть свої голови, щоб тут – в тилу, скрізь з'являлися Партія регіонів або їх ставленики», – заявив Ходаковський.

Крім того Ходаковський додав, що вони пам'ятають, яку роль у нашому минулому житті зіграла та організація «Партія регіонів». 

«Донбас, який, власне кажучи, дав путівку в життя цій організації, і Росія були зраджені цими людьми, які тихцем раптом вирішили поміняти курс, піти в Європу. Відверто кажучи, для мене це було…Я не знаю, як передати емоційний стан, коли ми почули від свого уряду, що раптом різко ми стаємо європейською дивною і йдемо по шляху в ЄС в НАТО та інше. Причому ініціаторами, якщо ви пам'ятаєте, виступила «Партія регіонів», якраз і вона спровокувала ті події, які в Києві розгорілися. І потім все, що навалилося на нашу землю, стало наслідком, як раз таки її помилок, її зради…», – зазначив Ходаковський.

Нагадаємо, озвучена заява одного із лідерів так званої ДНР Олександра Ходаковського стосовно розширення меж самопроголошеної республіки та становлення ще одної проросійської держави – не що інше, як план Кремля проти України. А тому, закони про особливий статус Донбасу, які Президент Петро Порошенко «змушує прийняти парламент», є принизливими.