айдар

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль звернувся до Генштабу Збройних сил України та Міністерства оборони з проханням вжити рішучих заходів для розблокування ТОВ "УкрВереск" в с.Петрівка Станично-Луганського району. За його словами, підприємство захопили бійці батальйону " Айдар ".

Про це повідомили в прес-службі політика, передає Корупція.інфо

"Підприємство, яке є основним хлібовиробником у районі, захопили озброєні бійці батальйону "Айдар", які встановили тут свої правила і стали необгрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу і нарікання на дії влади серед місцевого населення, – заявляє Москаль.

 

 

У ДПСУ розповіли, хто стріляв у громадян Молдови

 

 

 

 

 

 

– При цьому військові "Айдара" не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії (заборгованість підприємства по газу зараз становить 700 тисяч гривень, а за електроенергію – 150 тисяч гривень).

Більше того – вони привласнили готівку підприємства (280 тисяч гривень) та матеріали для виготовлення хліба на суму 740 тисяч гривень. Після захоплення підприємства випічка хліба впала на 50 відсотків, а частина обладнання вже почали розбирати на металобрухт.

Генштаб Збройних сил України на наші попередні звернення підтвердив факт захоплення підприємства "УкрВереск" батальйоном "Айдар", але ніяких дій для його звільнення не вжив.

Військово-цивільна адміністрація вважає, що військовослужбовці повинні виконувати свої прямі обов'язки – захищати територіальну цілісність України, а не робити бізнес на хлібі, відкрито грабуючи область, яка і так страждає від військових дій і поганої економічної ситуації. А злочинці, які у військовій формі і зі зброєю захоплюють підприємства, повинні сидіти за ґратами", – зазначає Москаль.