Військовий-фото-–-versii.if_.ua_

У Яворові засудили кадрового військового – командира відділення аеромобільно-десантного взводу ​8 аеромобільно-десантної роти аеромобільно-десантного батальйону, який на 5 місяців покинув службу та поїхав додому, пише Захід нет.

Військовослужбовець проходив військову підготовку на Яворівському полігоні. Однак у вересні минулого року без відома керівництва поїхав додому в Івано-Франківську область та добровільно прибув на службу аж у лютому цього року. Попередньо він сам з’явився до військової прокуратури Львівського гарнізону, розповів про самовільне залишення місця служби та поїхав у військову частину, де повідомив командування та приступив до виконання своїх службових обов'язків.

Таким чином сержант беззастережно визнав свою вину ще до судового засідання, уклавши угоду, яка це підтверджувала, з прокуратурою.

У засіданні Яворівського районного суду угоду між обвинуваченим та прокуратурою затвердили та визнали винним військовослужбовця у скоєнні злочину за ст.407 ч.3 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби).

Як покарання, до нього застосували піврічне службове обмеження. У сержанта щомісячно відраховуватимуть із зарплати 20%. Крім того, упродовж цього терміну він не може бути підвищений за посадою та у званні, а термін службового обмеження не зараховуватимуть як вислугу років.