united

Союз сенаторів США, які підтримують Україну, докладуть максимум зусиль для надання летальної зброї Україні у наступному фіскальному році (починається 1 жовтня 2015). У цьому запевняє американський сенатор (Республіканська партія) Роберт Портман.

"Я особисто буду боротися за цю військову допомогу", – сказав він на брифінгу 9 квітня в Києві, повідомляє прес-служба Українського кризового медіа-центру в п'ятницю.

Сенатор також висловив підтримку ініціативі продовження санкцій проти російської агресії в Україні, яка буде розглядатися наприкінці червня або на початку липня.

"Економічні санкції будуть продовжені, якщо Росія не виведе свої сили і не почне поважати незламність українських кордонів. Будь-який інший варіант не допускається. Ми повинні пам'ятати, що санкції були введені не лише через російську агресію на Донбасі, але насамперед після анексії Криму", – підкреслив він.

Крім того, Портман вказав на важливість диверсифікації українського експорту з метою зменшення залежності від російського ринку. За його словами, американський бізнес особливо зацікавлений в українському сільськогосподарському секторі.

Читайте також: США у 2016 році не збираються допомагати Україні

Американський сенатор зазначив, що український самостійний вибір на користь економічного розвитку та політичної свободи – головний критерій для США, країн-членів НАТО і всього світу.

Читайте також: США поставлять Путіна перед дуже важким вибором – екс-посол США в Україні

 

Джерело: Корупція.Інфо