8c8473443286a730b102a6106c422e0e1429249096

Депутати Держдуми РФ отримали негласні вказівки провести цьогорічні відпустки не за кордоном, а на території Росії, зокрема, на окупованому Кримському півострові.

Таку новину передає «Преса України», повідомляє Корупція.інфо

Вказівки про відпочинок в Росії отримали члени деяких фракцій, зокрема КПРФ, «Єдиної Росії» і «Справедливої Росії».

Заступник політпартії «Справедлива Росія» Олег Нілов вже зголосився відпочивати в Криму.

«Всередині фракції у нас звучали негласні рекомендації, щоб за бажанням і можливості наші колеги звозили сім'ї, дітей, родичів під новознайдені Крим, Севастополь і Сімферополь, познайомили з багатою природою нашої країни. Так що, думаю, багато хто саме так і зробить», – прокоментував ініціативу пан Нілов.

Проте, знайшлися і критики ідеї відпочинку на рідній російській землі. Не дивно, що противниками виступили члени ЛДПР.

«За останній час у нас були вжиті заходи по особистій участі парламентаріїв у підйомі економіки. Ми скоротили зарплати на 10%, але це не допомогло загальному процесу. А якщо ми скажемо депутатам: «Їдьте тільки в Крим!» – невже це значно підніме економіку регіону? – Ні. Ми не можемо і не маємо права втручатися в особисте життя депутатів та рекомендувати їм місця проводження їх законної відпустки», – висловився заступник голови Держдуми, ЛДПРівець Ігор Лебедєв.

Як відомо, традиція серед російських депутатів проводити відпочинок в Росії виникла минулого року, адже багато з них потрапили під дію санкції ЄС та США і є персонами нон-грата за кордоном.