козаченко йо

У Головному слідчому управлінні МВС м.Києва закінчено допит глави Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяни Козаченко.

Як повідомляє Корупція.інфо, про це Тетяна Козаченко написала в своєму профілі на Фейсбук.

"Допит закінчився. Все було процесуально проведено коректно. Надала ДУЖЕ змістовні пояснення щодо виявлення та реакції Мін'юсту на фейковий документ. Дивно одне: що розслідуванню місяць, а, за словами слідчого, вони не мали інформації про те, що документ був виявлений і оприлюднений саме через Департамент мною і Дмитром Димовим. і як таке можливо?

Нікого не хвилює чому керівник ГСУ, який керував в січні-лютому 13-14 рр., досі ним керує. А до мене прийшли додому на підставі папірця, який фактично мною і було виявлено. Громадянських активістів гнітили правоохоронці взимку 13-14 рр. та їхніх адвокатів, які захищали людей і зараз супроводжуючих процедури очищення влади – "розслідують" одні й ті ж люди. Ось така ілюстрація до люстрації ", – прокоментувала Козаченко.

Нагадаємо, на роботу і в квартиру Тетяни Козаченко та її зама Дмитра Димова у вівторок прийшли з обшуком. У МВС зазначили, що Головним слідчим управлінням МВС за зверненням міністра юстиції Павла Петренка відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ. У відомстві також уточнили, що обшуки проводили з метою виявлення причетних до підробки листів про звільнення від люстрації заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби Анни Ігнатенко.

У міністерстві відзначили, що Козаченко проходить у цій справі як свідок. У той же час, сама вона заперечувала наявність у неї такого процесуального статусу.
Тоді ж журналіст Дмитро Гнап заявив, що причиною проведених обшуків  кватир Тетяни Козаченко та Дмитра Димова став позов проти начальника Головного слідчого управління МВС Віталія Сакала, який був поданий Козаченко в Окружний адмінсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Головному слідчому управлінні МВС Києва проходить допит КозаченкоЗавершився обшук в кабінеті Козаченко: конфіскували документи і жорсткий дискУ голови департаменту з люстрації проводять обшук