45d96ec0ada8a5d38d08a6e824e59667

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляє, що український уряд контролюють олігархи. Таку заяву одеський губернатор зробив у своєму інтерв'ю «5 каналу».

Про це повідомляє "Forbes Україна", передає Корупція Інфо.

Саакашвілі зазначив, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відмовився розглянути доповідь щодо вартості авіаперельотів і діяльності голови Державіаслужби Дениса Антонюка, який був відсторонений після скандалу, але вже повернувся на посаду.

«Із яких інтересів виходить Яценюк: Коломойського чи десятків мільйонів пасажирів Україні? Учора Яценюк прийняв рішення на користь Коломойського. Так, як він регулярно приймав рішення на користь Ахметова й інших… Контролюють український уряд усі ці олігархічні інтереси», – заявив голова Одеської ОДА.

«Антонюк (знову) сидить у кабінеті. І поки він не сидів у кабінеті, жодного рішення ця служба не ухвалила наперекір Коломойському», – обурився він.

Він також сказав, що «в нас немає чиновників з почуттям гідності», і навів приклад Митниці, де чиновників «змушують робити потоки».

Державну фіскальну службу, за словами Саакашвілі, крім голови ДФС, «контролюють колишні люди з режиму Януковича, контролює Хомутиннік, Романенко, якого було призначено за Януковича».

«Що там Насіров? Таких Насірових ще штук десять поміняють – і все одно там сидітимуть Хомутиннік і Романенко!» – сказав він.

«Ми говоримо про систему, яка глибоко вкоренилася, яка тіньова», – зауважив голова Одеської області.

Він навів приклад із «дуже порядним» міністром Айварасом Абромавічусом, який уже понад місяць не може звільнити керівників двох держпідприємств, вони «навіть не відповідають на листи міністра». Ці підприємства торік завдали Україні 110 мільярдів гривень збитків. І їхні керівники підкоряються Мартиненку, сказав Саакашвілі.

«Усі рішення саботують всередині і навколо уряду», – заявив він.